Stor satsning på skollunchen – Våga vägra halvfabrikat!
Nu har skolmaten på Tibble lyfts till en ny nivå. Med mat lagad från grunden, utan genvägar eller halvfabrikat, vill den nya skolmatsleverantören Cedergrenska Mat sätta en hög standard för hur skolmåltider kan bidra till både välmående och studieresultat. Forskning visar att bra mat är avgörande för inlärning, och på Tibble satsar vi stort – på en enda dag serveras hela 5 100 handgjorda köttbullar, vilket är ett exempel på den kvalitet och omtanke som går in i varje måltid.
Filosofin bakom Cedergrenska Mat bygger på att våga vägra halvfabrikat, och att all mat ska tillagas från grunden. Det omfattar allt från att koka egna fonder till att panera egna fiskpinnar. Genom att erbjuda måltider som inte bara är goda utan också hälsosamma och näringsrika, får varje barn och elev bästa möjliga förutsättningar för att lyckas.
Liisa Gellerstedt, rektor på Tibble Gymnasium Campus Täby, ser mycket positivt på det nya samarbetet med Cedergrenska Mat:
”En god skolmåltid är avgörande för våra elevers välbefinnande och prestation. Tack vare Cedergrenska Mat har vi fått en utmärkt start på läsåret med smakrika och välkomponerade rätter och redan under den första månaden har vi sett ett rekord i antalet besökande till elevrestaurangen. Vi ser fram emot en fortsatt framgångsrik termin!”
David Ebbesen, vd för Cedergrenska Mat, framhäver vikten av satsningen:
”Att barnen får bra mat i skolan gör att de lyckas bättre. De får mer energi och mer ork och klarar av längre skoldagar och aktiviteter som behöver göras efter.”