jason-dent-WNVGLwGMCAg-unsplash-1.png

Välkommen på Öppet hus 2 december kl 16‑20

lowres_web_R9Q9261-1.png

Tibble - kvalitet för din framtid!

Vi strävar efter att ge dig den bästa tänkbara grunden inför framtiden. Hos oss är kunskap och lärande i fokus och du ska som elev känna att det är värt att satsa din gymnasietid på Tibble.

På vår gymnasieskola i hjärtat av Täby hoppas vi att du ska kunna hitta den utbildningen som känns rätt för dig, och att det är här du förverkligar dina drömmar.

På Tibble gör vi det tillsammans!

Byt till Tibble

18

Utbildningar

På Tibble har vi ett brett utbud av program, inriktningar och fördjupningar så att du ska kunna skräddarsy din utbildning efter dina intressen och framtidsdrömmar.

1700

Elever

På Tibble finns det en plats för alla. Storleken gör att du träffar många nya människor och upplever spännande möten varje dag.

94

Lärare

Med hjälp av våra lärare når våra elever de bästa resultaten. Med bred och lång kompetens inom lärandet hjälper de dig att nå dina mål och framtidsdrömmar.

NIU & LIU

Tillsammans satsar vi på ditt idrottsintresse

Tibble har sedan många år framgångsrikt kombinerat starkt fokus på teoretiska kunskaper med idrottsutövande på hög nivå. Väljer du till NIU eller LIU när du läser ekonomi-, naturvetenskaps-, samhällsvetenskapsprogrammet samt IHL får du en gymnasieutbildning av högsta kvalitet och samtidigt chansen att prestera maximalt på idrottsarenan.

Läs mer här!
lowres_R9Q1329-1.png

Stor andel förstelärare och forskare

Som en del av Tibbles satsning på kvalitetsutveckling har vi med stor omsorg tillsatt 31 förstelärare och ett antal forskare till skolan som undervisar våra elever till att uppnå de krav som universitet och högskola ställer på blivande studenter.

Stöd i studierna och trygg pluggmiljö

När du behöver plugga lite extra gör du det på skolan tillsammans med våra skickliga pedagoger som erbjuder stöd utanför schemat i matematik och flera andra ämnen. Vår trygga pluggmiljö ger dig möjlighet att göra klart arbetet i skolan så att du kan vara ledig när du är hemma.

Den internationella skolan

Skolans internationaliseringsarbete har en lång tradition av att uppmuntra elever och lärare till internationellt nätverkande och samarbete och vi har en rad olika projekt med andra länder, däribland Frankrike, Tyskland, Spanien, USA och Kina.

Möt Ramona Holmlund - Förstelärare i historia och engelska

”Vi eftersträvar att skapa roliga kurser med intressant innehåll"

Ramona Holmlund har undervisat i historia och engelska på Tibble Campus Täby i 10 år och lägger stort fokus på att inkludera det engelska språket i kurserna.

”Vi försöker även att jobba ämnesövergripande med våra kollegor för att minska arbetsbördan och antalet uppgifter som eleverna behöver göra. Våra elever upplever dessa projekt som kreativa och roliga. Vi eftersträvar att skapa roliga kurser med intressant innehåll som reflekterar samhällets och elevernas intressen, där är elevinflytande av stor vikt.”

Läs hela intervjun här!

Möt Amanda Bergström – tidigare elev på Teknikprogrammet

"Den härliga Tibble-andan var något som smittade av sig på alla!"

Amanda Bergström tog studenten från Tibble 2018 och är en av många tjejer som gått på skolans teknikprogram. Nu studerar hon på KTH samt arbetar som koordinator på ett telekombolag. Vid sidan av studierna engagerar hon sig även som lokalt näringslivsansvarig i föreningen DataTjej, som arbetar för att skapa en mer jämställd tech-branch.

”Mitt starkaste minne från studietiden på Tibble är den starka sammanhållningen och den goda stämningen som skolan hade. Den härliga Tibble-andan var något som smittade av sig på alla!”

Läs hela intervjun här!