Naturvetenskap

NA

Är du nyfiken på hur naturen fungerar & är intresserad av att hitta lösningar på framtidens problem?

Du som väljer Naturvetenskapsprogrammet kan räkna med tre år fyllda av lärorika exkursioner, laborationer och studiebesök. Utbildningen kännetecknas av ett högt studietempo och ger dig en bred behörighet för vidare studier.

Målet är att du ska bli väl förtrogen med det naturvetenskapliga arbetssättet. Vi arbetar efter en klar tanke och tydlig progression genom de tre åren. Du kommer att lära dig att identifiera och lösa problem, tänka kritiskt och utveckla en god förmåga att resonera strukturerat och analytiskt. Du kommer att få använda modern teknik och utrustning i moderna lokaler.

Det sista året har en tydlig universitets- och högskoleförberedande prägel. Du får då arbeta med riktig forskning i samarbete med universitet och högskola.

Välkommen till Naturvetenskapsprogrammet på Tibble!

Antagningsgräns & Median 2020

Naturvetenskapsprogrammet: 307,5/322,5

Elevintervju

"De ser till att vi lär oss relevanta saker som vi kommer ha användning för i framtiden"-Filip Malbro, Naturvetenskapsprogrammet.

Läs hela intervjun här

Poängplan

Här kan du ladda ner hela Naturvetenskapsprogrammets poängplan

Poängplan Naturvetenskap

Kontakt

Biträdande rektor Katarina Molinari
08-522 827 01

Inriktningar

Naturvetenskap

Inriktningen naturvetenskap väljer du som vill ha en bred utbildning och vill fördjupa dig i de klassiska naturvetenskapliga ämnena biologi, kemi, fysik och matematik. Under det första året får du lära dig att tänka och arbeta naturvetenskapligt.

Läs mer

Naturvetenskap och samhälle

Inriktningen Naturvetenskap och samhälle väljer du som vill ha ett mer tvärvetenskapligt perspektiv i utbildningen. Genteknik och global uppvärmning är exempel på dagsaktuella frågor som är viktiga ur både ett naturvetenskapligt och ett samhällsvetenskapligt perspektiv.

Läs mer