lowres_R9Q6806.jpg

Naturvetenskap

Campus Täby

Naturvetenskapsprogrammet

Du som väljer Naturvetenskapsprogrammet kan räkna med tre år fyllda av lärorika exkursioner, laborationer och studiebesök. Utbildningen kännetecknas av ett högt studietempo och ger dig en bred behörighet för vidare studier.

Målet är att du ska bli väl förtrogen med det naturvetenskapliga arbetssättet. Vi arbetar efter en klar tanke och tydlig progression genom de tre åren. Du kommer att lära dig att identifiera och lösa problem, tänka kritiskt och utveckla en god förmåga att resonera strukturerat och analytiskt. Våra omtyckta, engagerade och välutbildade lärare samt välutrustade laborationssalar bidrar till att ge dig en givande studietid. Naturvetenskapsprogrammet här även ett internationellt samarbete med Finland och Baltikum och bedriver gemensamma forskningsprojekt och deltar i konferenser utomlands. Läs mer om samarbetet här. 

Under det första året får du lära dig att tänka och arbeta naturvetenskapligt. Det andra året fördjupar du dina ämneskunskaper och det sista året har en tydlig universitets- och högskoleförberedande prägel. Du får då arbeta med riktig forskning i samarbete med högskola och universitet.

Välkommen till Naturvetenskapsprogrammet på Tibble!

 

Inriktningar

Naturvetenskap

Naturvetenskap & Samhälle

Antagningspoäng & Median 

Median: 317,5
Sista antagen: 295

Poängplan – PDF

Här kan du ladda ned en PDF för
den samlade poängplanen.

Ladda ned PDF

Kontakt

Biträdande rektor NA & TE

Katarina Molinari

Telefon: 073-661 27 14

@

Studie- & yrkesvägledare SA, ES & NA

Ellen Jernberg

Telefon: 073 661 27 52

@

Johanna Kuniholm ser till att eleverna klarar matten

”Kunskap är en färskvara.”

Johanna Kuniholm är lärare i matematik och fysik och undervisar främst på Naturprogrammet på Tibble Campus Täby. I sin undervisning jobbar hon med att eleverna ska förstå varifrån formler och resonemang kommer, samt hur olika områden hänger ihop. Det demonstrerar hon genom att så ofta som möjligt ge exempel på när man kan använda sig av kunskapen i praktiken och repetera uppgifter eleverna gått igenom tidigare. Detta gör att lektionerna får mer av en röd tråd och det är lättare både för Johanna och eleverna att känna att ett område hänger ihop.

”Kunskap är en färskvara, så genom att då och då öva på saker som vi gjorde några veckor tidigare drunknar inte den gamla kunskapen i den nya.”

Läs hela intervjun här!

Möt Anna Ekstrand – tidigare elev på naturvetenskapsprogrammet

"Att tänka vetenskapligt, analytiskt och att strukturerat angripa och lösa problem är något jag tagit med mig."

Anna Ekstrand tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet 2020. Idag läser hon Internationella Relationer på Stockholms Universitet. Kursen behandlar bland annat frågor som terrorism, mänskliga rättigheter och hur man hanterar en pandemi.

”I gymnasiet pluggade jag med tydligt fokus på naturvetenskap. Det kändes därför spännande att plugga ett ämne inom en helt annan inriktning.”

Läs hela intervjun här!

Vad händer på programmet

Välj NIU eller LIU

Kombinera idrottsutövande med din utbildning

Välj till NIU eller LIU till din utbildning för att få möjlighet att både få en bred teoretisk gymnasieexamen samtidigt som du kan fokusera på ditt idrottsutövande.

Läs mer om NIU & LIU här