lowres_R9Q6806.jpg

Naturvetenskap

Campus Täby

Naturvetenskapsprogrammet

På Naturvetenskapsprogrammet får du kunskaper om hur livet fungerar och lära dig att undersöka och lösa problem. Utbildningen utgörs av teoretiska genomgångar, lärorika laborationer, spännande utflykter och studiebesök som kommer ge dig en inspirerande studietid.

Undervisningen leds av skickliga och kompetenta lärare i komplett utrustade och moderna laborationssalar. Här får du bland annat studera kemiska processer och fysikens lagar samt lära dig om ekosystemens villkor och förutsättningarna för allt levande.

Under dina tre år kommer du få delta i riktiga forskningsprojekt i samarbete med universitet och högskola. Naturvetenskapsprogrammet på Tibble här även ett internationellt samarbete med Finland och Baltikum och bedriver gemensamma forskningsprojekt och deltar i konferenser utomlands. Läs mer om samarbetet här. 

Vi lägger stor vikt vid att lära ut vetenskapliga arbetsmetoder som gör dig väl förberedd för vidare studier efter gymnasiet. Genom att skapa tydliga samband mellan olika ämnen, som fysik och matematik, strävar vi efter att ge dig djupare kunskap och förståelse för hur de hänger ihop i verkliga livet. På så sätt blir inlärningen inte bara mer intressant utan också mer effektiv.

Välkommen till Naturvetenskapsprogrammet på Tibble!

 

Inriktningar

Naturvetenskap

Naturvetenskap & Samhälle

Antagningspoäng & Median 

Median: 312,5
Sista antagen: 285

Poängplan – PDF

Här kan du ladda ned en PDF för
den samlade poängplanen.

Ladda ned PDF

Kontakt

Biträdande rektor NA & TE

Katarina Molinari

Telefon: 073-661 27 14

@

Studie- och yrkesvägledare NA, TE & IHL

Ida Lindell

Telefon: 073-661 27 11

@

Johanna Kuniholm ser till att eleverna klarar matten

”Kunskap är en färskvara.”

Johanna Kuniholm är lärare i matematik och fysik och undervisar främst på Naturprogrammet på Tibble Campus Täby. I sin undervisning jobbar hon med att eleverna ska förstå varifrån formler och resonemang kommer, samt hur olika områden hänger ihop. Det demonstrerar hon genom att så ofta som möjligt ge exempel på när man kan använda sig av kunskapen i praktiken och repetera uppgifter eleverna gått igenom tidigare. Detta gör att lektionerna får mer av en röd tråd och det är lättare både för Johanna och eleverna att känna att ett område hänger ihop.

”Kunskap är en färskvara, så genom att då och då öva på saker som vi gjorde några veckor tidigare drunknar inte den gamla kunskapen i den nya.”

Läs hela intervjun här!

Möt Anna Ekstrand – tidigare elev på naturvetenskapsprogrammet

"Att tänka vetenskapligt, analytiskt och att strukturerat angripa och lösa problem är något jag tagit med mig."

Anna Ekstrand tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet 2020. Idag läser hon Internationella Relationer på Stockholms Universitet. Kursen behandlar bland annat frågor som terrorism, mänskliga rättigheter och hur man hanterar en pandemi.

”I gymnasiet pluggade jag med tydligt fokus på naturvetenskap. Det kändes därför spännande att plugga ett ämne inom en helt annan inriktning.”

Läs hela intervjun här!

Vad händer på programmet

Välj NIU eller LIU

Kombinera idrottsutövande med din utbildning

Välj till NIU eller LIU till din utbildning för att få möjlighet att både få en bred teoretisk gymnasieexamen samtidigt som du kan fokusera på ditt idrottsutövande.

Läs mer om NIU & LIU här