lowres_web_R9Q8199.jpg

Samhällsvetenskap

Campus Täby

Samhällsvetenskapsprogrammet

Du som väljer Samhällsvetenskapsprogrammet har ett intresse för människans beteende, hur hon kommunicerar, internationella relationer och historia. Undervisningen utgår från begreppen demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö ur både ett svenskt och internationellt perspektiv.

Här blir du väl förberedd för högre studier. Våra arbets- och examinationsformer med diskussioner, debatter, seminarier, rollspel och vetenskapliga fördjupningar liknar de som du kommer att möta när du läser vidare efter gymnasiet.

På Tibbles samhällsvetenskapliga program arbetar vi utifrån mottot samhället i klassrummet och klassrummet i samhället. Vi har ofta intressanta och aktuella gäster som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter och vi fördjupar oss i verkligheten genom studiebesök och nära samarbete med universitet och högskolor. 

NYHET! Nu kan eleverna som läser inriktningen Beteendevetenskap välja programfördjupningen Digitala beteenden inför årskurs 2. Läs mer här! 

Välkommen till Samhällsvetenskapsprogrammet på Tibble!

 

Beteendevetenskap

Juridik

Samhällsvetenskap

Nyhet! Programfördjupning Digitala Beteenden

Lär dig mer om våra nya programfördjupning Digitala Beteenden

Antagningspoäng & Median 

BETEENDEVETENSKAP
Median: 277,5
Sista antagen: 262,5

SAMHÄLLSKUNSKAP
Median: 275
Sista antagen: 262,5

JURIDIK
Median: 295
Sista antagen: 282,5

Poängplan – PDF

Här kan du ladda ned en PDF för
den samlade poängplanen.

Ladda ned PDF

Kontakt

Biträdande rektor SA

Andreas Franke

Telefon: 073-661 27 12

@

Studie- & yrkesvägledare SA, ES & NA

Ellen Jernberg

Telefon: 073 661 27 52

@

Möt Philip Hedberg - Lärare i samhällskunskap och ordförande för skolans FN-förening

"Det är med andra ord en riktigt fröjd och förmån att få arbeta här på heltid."

Philip Hedbergs vision är att vara en inspiratör inom ämnet samhällskunskap som han undervisar i. Centralt i hans undervisning är att eleverna ska känna att de växer som individer och han arbetar aktivt med att kunna föra en dialog mellan teori och praktik, någon som han anser är extra viktigt i dagens samhällsdebatt.

”Jag ställer höga krav på mina elever och tillsammans skapar vi ett gemensamt och tydligt fokus — ett fokus som präglar Tibbles ungdomar; de är ambitiösa, målinriktade och positiva. Det är med andra ord en riktigt fröjd och förmån att få arbeta här på heltid.”

Parallellt med undervisningen driver Philips även skolans FN-förening, som är ett samarbete med svenska FN-förbundet.

Läs hela intervjun här!

Möt Magnus Lundström– tidigare elev på samhällsvetenskapsprogrammet

"Jag hade oerhört bra och inspirerande lärare under alla mina tre år."

Magnus Lundström tog studenten från samhällsvetenskapsprogrammet 2015 och arbetar idag som forskarassistent på Försvarshögskolan i Stockholm. Under våren ska han börja doktorera på samma plats.

”Från mina studier på Tibble gick jag med mig ett påtagligt intresse och driv att lära mig mer, forska, skriva, förstå. Jag hade oerhört bra och inspirerande lärare under alla mina tre år.”

 

Vad händer på programmet

Välj NIU eller LIU

Kombinera idrottsutövande med din utbildning

Välj till NIU eller LIU till din utbildning för att få möjlighet att både få en bred teoretisk gymnasieexamen samtidigt som du kan fokusera på ditt idrottsutövande.

Läs mer om NIU & LIU här