lowres_web_R9Q8199.jpg

Samhällsvetenskap

Campus Täby

Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av människan, internationella relationer och historia? Vill du vara med och påverka framtidens samhälle? Då är Samhällsvetenskapsprogrammet något för dig.

Här möter du engagerade lärare och en undervisning som utmanar, stimulerar och öppnar nya perspektiv på samhället och världen. Tillsammans med dina motiverade klasskamrater kommer du att möta de stora samhällsfrågorna med dina lärare, spännande gäster och föreläsare. Under dina tre år kommer du får ta del av intressanta möten och nya intryck genom studiebesök.

På Samhällsvetenskapsprogrammet läser du språk i två år med möjlighet att ta internationella språkdiplom i både spanska och tyska. Dessutom kan alla elever söka till ett utbyte med vår partnerskola i Barcelona.

Kontakter med universitet och högskola är också naturliga inslag på programmet. Vi lär dig effektiva studietekniker och ett akademiskt förhållningssätt med hjälp av forskarutbildade lärare för att göra dig väl förberedd för vidare studier. Vi erbjuder ett brett utbud av flera inriktningar och fördjupningar. Oavsett vad du väljer oavsett vad du väljer lovar vi dig en utbildning som öppnar dörren mot framtiden.

NYHET! Nu kan eleverna som läser inriktningen Beteendevetenskap välja programfördjupningen Digitala beteenden inför årskurs 2. Läs mer här! 

Välkommen till Samhällsvetenskapsprogrammet på Tibble!

 

Beteendevetenskap

Juridik

Samhällsvetenskap

Nyhet! Programfördjupning Digitala Beteenden

Lär dig mer om våra nya programfördjupning Digitala Beteenden

Antagningspoäng & Median 

BETEENDEVETENSKAP
Median: 280
Sista antagen: 260

SAMHÄLLSKUNSKAP
Median: 270
Sista antagen: 255

JURIDIK
Median: 300
Sista antagen: 282,5

Poängplan – PDF

Här kan du ladda ned en PDF för
den samlade poängplanen.

Ladda ned PDF

Kontakt

Biträdande rektor SA

Andreas Franke

Telefon: 073-661 27 12

@

Studie- & yrkesvägledare ES, SA

Ellen Cedermark

Telefon: 073 661 27 52

@

Möt Philip Hedberg - Lärare i samhällskunskap

"Det är med andra ord en riktigt fröjd och förmån att få arbeta här på heltid."

Philip Hedbergs vision är att vara en inspiratör inom ämnet samhällskunskap som han undervisar i, med förhoppning att den passionen också smittar av sig till eleverna. Centralt i hans undervisning är att eleverna ska känna att de växer som individer och han arbetar aktivt med att kunna föra en dialog mellan teori och praktik, någon som han anser är extra viktigt i dagens samhällsdebatt.

Philip har också ett försteläraruppdrag med fokus på studie- och yrkesvägledning på skolan. 

”Ett viktigt mål som jag tycker skolan ska sträva efter är att varje elev har tillräckligt med kunskaper och erfarenheter för att med trygghet kunna utforma sina egna val av fortsatt utbildning och yrkesinriktning.”

Läs hela intervjun här!

Möt Magnus Lundström– tidigare elev på samhällsvetenskapsprogrammet

"Jag hade oerhört bra och inspirerande lärare under alla mina tre år."

Magnus Lundström tog studenten från samhällsvetenskapsprogrammet 2015 och arbetar idag som forskarassistent på Försvarshögskolan i Stockholm. Under våren ska han börja doktorera på samma plats.

”Från mina studier på Tibble gick jag med mig ett påtagligt intresse och driv att lära mig mer, forska, skriva, förstå. Jag hade oerhört bra och inspirerande lärare under alla mina tre år.”

 

Malin_Aneman-scaled.jpg

Malin Åneman - Förstelärare i Psykologi

“Tänk att få följa med och vara delaktig i elevernas utveckling. Det är en förmån” 

Malin Åneman är förstelärare i Psykologi och undervisar i Samhällskunskap, Psykologi och Sociologi. På Tibble driver hon ett projekt för att utveckla och systematisera elevernas närvaro genom tydliga strukturer och uppföljning. Lärare var det sista hon ville jobba som när hon var liten, men ändå var det just vad hon blev och hon har inte ångrat sig en sekund! 

“Tänk att få följa med och vara delaktig i elevernas utveckling. Det är en förmån” 

Vad händer på programmet

Välj NIU eller LIU

Kombinera idrottsutövande med din utbildning

Välj till NIU eller LIU till din utbildning för att få möjlighet att både få en bred teoretisk gymnasieexamen samtidigt som du kan fokusera på ditt idrottsutövande.

Läs mer om NIU & LIU här