Samhällsvetenskap

SA

programmet som tar dig in i världshändelsernas centrum.

Du som väljer Samhällsvetenskapsprogrammet har ett intresse för människans beteende, hur hon kommunicerar, internationella relationer och historia. Undervisningen utgår från begreppen demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö ur både ett svenskt och internationellt perspektiv.

Här blir du väl förberedd för högre studier. Våra arbets- och examinationsformer med diskussioner, debatter, seminarier, rollspel och vetenskapliga fördjupningar liknar de som du kommer att möta när du läser vidare efter gymnasiet.

Du som väljer Samhällsvetenskapsprogrammet kommer även att få fördjupade kunskaper i effektiva studietekniker. Tillsammans med Niklas Ericsson, fil. dr i historia och din lärare tränar du dig i att använda de olika teknikerna i praktiken. När du behärskar effektiva lässtrategier kommer du att kunna tillgodose dig texter lättare och bättre.

Välkommen till Samhällsvetenskapsprogrammet på Tibble!

Antagningsgräns & Median 2020

Beteendev. 265/277,5 M.i.k. 255/262,5 Samhällsk. 265/272,5 Juridik 277,5/290

Elevintervju

"Jag gillar miljön och stämningen här. Jag känner mig trygg här" - Nathalie Lindström, Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Beteendevetenskap.

POÄNGPLAN

Här kan du ladda ner hela Samhällsvetenskapsprogrammets poängplan

Poängplan Samhällsvetenskap

Kontakt

Biträdande rektor Andreas Franke
073 - 661 27 12

Inriktningar

Beteendevetenskap

Den här inriktningen vänder sig till dig som är intresserad av människans beteende. Här får du möta engagerade och kunniga lärare samt psykologer, forskare och representanter för olika trossamfund som föreläser inom sina specialområden.

Läs mer

Juridik

Profilen Juridik vänder sig till dig som är intresserad av juridik och samhällsfrågor och har siktet inställt på högre studier i dessa ämnen.

Läs mer

Medier, information & kommunikation

För dig som har ett stort samhällsintresse och passion för att uttrycka dig genom bilder och skrift.

Läs mer

Samhällsvetenskap

På inriktningen Samhällsvetenskap får du fördjupa dig inom ämnen som Samhällsvetenskap, Historia och Internationella relationer. Du får också arbeta utifrån begreppen demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö i Sverige och övriga världen. Här på Tibble arbetar vi utifrån mottot samhället i klassrummet och klassrummet i samhället. Vi har ofta intressanta och aktuella gäster som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Vi fördjupar oss i verkligheten genom många studiebesök och på Tibble har vi sedan länge ett nära samarbete med universitet och högskolor.

Läs mer