Samhällsvetenskap
Campus Täby
Samhällsvetenskapsprogrammet
På Samhällsvetenskapsprogrammet får du kunskap och förståelse för samhället vi lever i. Här möter du engagerade lärare och en undervisning som utmanar, stimulerar och öppnar nya perspektiv på samhället och världen. Vi fördjupar oss i ämnen som politik, historia, psykologi och geografi och ger dig verktyg för att analysera och tolka samhällsfrågor på både lokal och global nivå.
Under din studietid uppmuntras du att tänka kritiskt, utmana idéer och delta i meningsfulla diskussioner tillsammans med dina klasskamrater. Vi tar oss också ut i samhället på studiebesök och bjuder in gäster och föreläsare för att möta de stora samhällsfrågorna. Genom nära kontakter med universitet och högskola får du lära dig effektiva studieteknik och ett akademiskt förhållningssätt som gör dig väl förberedd för vidare studier.
I dagens globaliserade värld lägger vi fokus på att utveckla dina språkkunskaper. Under två år kommer du läsa moderna språk med möjlighet att ta internationella språkdiplom i både spanska och tyska. Dessutom kan alla elever söka till ett utbyte med vår partnerskola i Barcelona.
Samhällsvetenskapsprogrammet på Tibble Campus Täby erbjuder dig en spännande resa där du får utforska samhällets komplexa strukturer, problem och möjligheter samtidigt som du får de kunskaper du behöver för att kunna påverka och göra skillnad.
Nu kan eleverna som läser inriktningen Beteendevetenskap välja programfördjupningen Digitala beteenden inför årskurs 2. Läs mer om inriktningen Digitala beteenden här!
Välkommen till Samhällsvetenskapsprogrammet på Tibble!
Beteendevetenskap
Kriminologi
Samhällsvetenskap
Programfördjupning Digitala Beteenden
Fakta om Samhällsvetenskapsprogrammet (statistik från Skolverket)
Lär dig mer om våra nya programfördjupning Digitala Beteenden
Antagningspoäng & Median
BETEENDEVETENSKAP
Median: 277,5
Sista antagen: 265
SAMHÄLLSKUNSKAP
Median: 270
Sista antagen: 260
JURIDIK
Median: 292,5
Sista antagen: 277,5
Kontakt
Möt Philip Hedberg - Lärare i samhällskunskap
"Det är med andra ord en riktigt fröjd och förmån att få arbeta här på heltid."
Philip Hedbergs vision är att vara en inspiratör inom ämnet samhällskunskap som han undervisar i, med förhoppning att den passionen också smittar av sig till eleverna. Centralt i hans undervisning är att eleverna ska känna att de växer som individer och han arbetar aktivt med att kunna föra en dialog mellan teori och praktik, någon som han anser är extra viktigt i dagens samhällsdebatt.
Philip har också ett försteläraruppdrag med fokus på studie- och yrkesvägledning på skolan.
”Ett viktigt mål som jag tycker skolan ska sträva efter är att varje elev har tillräckligt med kunskaper och erfarenheter för att med trygghet kunna utforma sina egna val av fortsatt utbildning och yrkesinriktning.”
Möt Magnus Lundström – tidigare elev på samhällsvetenskapsprogrammet
"Jag hade oerhört bra och inspirerande lärare under alla mina tre år."
Magnus Lundström tog studenten från samhällsvetenskapsprogrammet 2015 och arbetar idag som forskarassistent på Försvarshögskolan i Stockholm. Under våren ska han börja doktorera på samma plats.
”Från mina studier på Tibble gick jag med mig ett påtagligt intresse och driv att lära mig mer, forska, skriva, förstå. Jag hade oerhört bra och inspirerande lärare under alla mina tre år.”
Malin Åneman - Förstelärare i Psykologi
“Tänk att få följa med och vara delaktig i elevernas utveckling. Det är en förmån”
Malin Åneman är förstelärare i Psykologi och undervisar i Samhällskunskap, Psykologi och Sociologi. På Tibble driver hon ett projekt för att utveckla och systematisera elevernas närvaro genom tydliga strukturer och uppföljning. Lärare var det sista hon ville jobba som när hon var liten, men ändå var det just vad hon blev och hon har inte ångrat sig en sekund!
“Tänk att få följa med och vara delaktig i elevernas utveckling. Det är en förmån”
Vad händer på programmet
Elevutbyte med Escola Pia Sarria
Besök av elever från Barcelona som Tibble reste till tidigare i våras.
Mediaeleverna ställer ut i Täby Centrum
Eleverna visar upp sina illustrationer under ”Det stora matäventyret”
Välj NIU eller LIU
Kombinera idrottsutövande med din utbildning
Välj till NIU eller LIU till din utbildning för att få möjlighet att både få en bred teoretisk gymnasieexamen samtidigt som du kan fokusera på ditt idrottsutövande.