Fyra elever sitter vid skolbänk tillsammans med lärare

Ekonomi

Campus Täby

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är en utbildning som ger dig kunskaper du har nytta av för resten av livet, vad du än bestämmer dig för att göra. Det finns ett stort utbud av olika inriktningar och fördjupningar där vi hela tiden refererar till verkligheten för att öka motivationen och göra att utbildningen känns meningsfull.

På samtliga inriktningar och fördjupningar kombineras teori med praktik och du får ta del av våra samarbeten med Rotary, Täby Företagarförening och våra sedan länge upparbetade kontakter inom näringsliv och domstolsväsende. Våra legitimerade ekonomilärare har alla erfarenhet av att själva ha arbetat i näringslivet, något som vi ser som en kvalitetsmarkör.

Det senaste året har Tibble Campus Täbys ekonomielever utmärkt sig både inom tävlingar för Ungt Företagande samt Skol SM i juridik, och vi fortsätter att ständigt utveckla innehållet i våra kurser. Våra drivna och engagerade lärare sätter sin prägel på kurserna och skapar drivna och engagerade elever!

Välkommen till Ekonomiprogrammet på Tibble!

 

 

Inriktningar & fördjupningar

Ekonomi

Finans

Internationell ekonomi

Juridik

Antagningspoäng & median 

EKONOMI
Median: 300
Sista antagen: 282,5

FINANS
Median: 295
Sista antagen: 282,5

INTERNATIONELL EKONOMI
Median: 297,5
Sista antagen: 280

JURIDIK
Median: 295
Sista antagen: 282,5

Kontakt

Biträdande rektor EK

Tove Skytt

Telefon: 073-661 27 70

@

Studie- och yrkesvägledare EK

Josefin Kjällman

Telefon: 073-661 27 16

@

Möt Gustav Sjöberg – tidigare elev på ekonomiprogrammet

"Det viktigaste jag tog med mig från min utbildning är att tala och föra mig framför en stor grupp"

Gustav Sjöberg tog studenten från Tibble Gymnasium 2015 efter att ha läst Internationell ekonomi. 2020 tog han sin examen från Uppsala universitet i marknadsföring och arbetar idag som konsultmäklare på ett amerikanskt tech-bolag.

”Det viktigaste jag tog med mig från min utbildning är att tala och föra mig framför en stor grupp. Att ha bra retorik har hjälpt mig otroligt mycket både på universitetet och i arbetslivet.”

Elever från ekonomiprogrammets juridikinriktning tog hem silvermedaljen i skol-SM i juridik

"Det är i särklass det bästa grupparbetet jag varit med i!"

Under läsåret 2020/21 deltog eleverna i årskurs 3 på Ekonomiprogrammet inriktning Juridik i Skol-SM i juridik, som 150 lag från hela Sverige deltar i. Tävlingen består av en skriftlig tentamen och en final med rättegångsspel på Stockholms universitet. Madeleine Silfverberg är förstelärare i juridik på Tibble Campus Täby och hon menar att tävlingen är ett roligt inslag i den vanliga undervisningen som förbereder eleverna på vidare studier i juridik på universitetsnivå.

Från Tibble tog laget Corpus Juris Civilis sig till finalen och knep där en välförtjänt silverplats. Ludvig Eriksson är en av eleverna som deltog i finalen och för honom var tävlingen en chans att få utmana sig själv och möjlighet att använda kunskaperna från gymnasiet i praktiken. Även om det var svårt att få allt material och argumentation att hänga ihop för att få ett smidigt rättegångsspel.

Läs hela intervjun här!

Möt Caroline Sterner – elev på ekonomiprogrammet

"Vikten av att ha en bra gruppdynamik och att hårt arbete leder till goda resultat."

Caroline Sterner läser Ekonomiprogrammet på Tibble Campus Täby och har under tredje året riktat in sig på marknadsföring samtidigt som hon drivit UF-företaget Liten UF med sina klasskamrater.

”Att se produkten utvecklas från en skiss till en färdig produkt i handen, det är en obeskrivlig känsla.”

Läs hela intervjun här!

Tina Lindquist tar eleverna till Skol-SM i juridik

"Att vara runt unga vuxna varje dag att få följa deras utveckling är väldigt inspirerande.”

På Tibble är vi väldigt stolta över våra elever som läser Ekonomi Juridik och som två år i rad har kammat hem topplaceringar i Skol-SM i juridik, 2021 blev det en silvermedalj och i våras tog Tibblelaget Lex Specialis hem vinsten. 

Tina Lindquist undervisar i just Ekonomi och Juridik på Tibble och hon har i uppdrag som utvecklingsledare på skolan att förbereda eleverna inför tävlingsmomenten.

Tina har arbetat många år inom näringslivet men kände tillslut att hon ville vara med och utveckla och stötta kommande generationer.

“Jag uppskattar att få vara en del av den utveckling- och inlärningsprocess som sker varje dag i skolan. Att vara runt unga vuxna varje dag att få följa deras utveckling är väldigt inspirerande.”

Läs hela intervjun här!

Vad händer på programmet

UF-Rotary-illbatting.1-scaled.jpg

Rotary-stipendium till årets bästa UF-företag

Tre leende gymnasieungdomar i grönska

Silver till Tibble-lag i skol-SM i juridik

Välj NIU eller LIU

Kombinera idrottsutövande med din utbildning

Välj till NIU eller LIU till din utbildning för att få möjlighet att både få en bred teoretisk gymnasieexamen samtidigt som du kan fokusera på ditt idrottsutövande.

Läs mer om NIU & LIU här