lowres_R9Q1580.jpg

IHL

Campus Täby

Idrott, hälsa & ledarskap

Här får du grundläggande högskolebehörighet samtidigt som du får yrkeserfarenhet och en bred utbildning inom träning. Utbildningen har sin grund i Barn- och fritidsprogrammet men med inriktning på Idrott, hälsa och ledarskap där du bland annat får lära dig hur kroppen fungerar och utveckla din förmåga att leda och motivera grupper. Genom skolans läge har du tillgång till bland annat simhall, konstgräs, idrottshallar och gym där vi förlägger en del av vår undervisning.

Genom åren har våra elever träffat kända idrottsprofiler och gjort studiebesök på bland annat Bosön och GIH. Vi ger dig möjlighet att delta i stora evenemang och har tidigare arbetat med funktionärsskap på World Triathlon, VM i Åre och Tough Viking. Utbildningen har ett nära samarbete med ett stort antal förskolor, grundskolor, idrottsföreningar och företag inom hälsobranschen, där du kommer att få genomföra arbetsförlagd praktik.

NYHET! Utifrån Skolverkets senaste bestämmelser erbjuder Tibble Gymnasiums IHL-program från och med höstterminen 2023 grundläggande behörighet till högskola och universitet genom att kurserna Engelska 6 och Svenska 3 ingår i poängplanen. Se den uppdaterade poängplanen här.

Välkommen till IHL på Tibble!

 

Antagningspoäng & Median 

Median: 257,5
Sista antagen: 242,5

Poängplan – PDF

Här kan du ladda ned en PDF för
den samlade poängplanen.

Ladda ned PDF

OBS! Poängplanen för IHL i årets Tibblekatalog stämmer inte med de senaste uppdateringarna 

Kontakt

Förstelärare IHL-programmet

Lotta Jonsson

@

Biträdande rektor ES, IHL & Elevhälsa

Susanne Durlind

Telefon: 073-661 27 07

@

Studie- & yrkesvägledare ES, IHL, NA & SA

Ellen Jernberg

Telefon: 073 661 27 52

@

Välj NIU eller LIU

Kombinera idrottsutövande med din utbildning

Välj till NIU eller LIU till din utbildning för att få möjlighet att både få en bred teoretisk gymnasieexamen samtidigt som du kan fokusera på ditt idrottsutövande.

Läs mer om NIU & LIU här

Möt Simon Nilsson – tidigare elev på IHL-programmet

"Det har gett mig logistiska färdigheter vilka hjälpt mig i rollen som ledare"

Idag läser han kandidatprogrammet i religionsvetenskap mot att bli präst i Svenska kyrkan. På Tibble Gymnasium gick Simon IHL-programmet. Studierna kombinerar Simon med att jobba som personlig assisten och som lagledare för fotbollslaget GoIF Kåre.

”Från studierna på Tibble fick jag viktiga kunskaper inom ledarskap. Det har varit otroligt givande att få vara med och arrangera evenemang och det har gett mig logistiska färdigheter vilka hjälpt mig i rollen som ledare inom fotboll. Jag har också med mig kunskaper om hur det är att arbeta med människor vilket hjälper mig både i min religionsvetare utbildning, framtida yrke och i mitt jobb som personlig assistent.

Läs hela intervjun här!