lowres_R9Q1580.jpg

IHL

Campus Täby

Idrott, hälsa & ledarskap

IHL väljer du som vill tränas i att organisera, leda och motivera grupper i olika sammanhang och miljöer. Du vill lära dig hur kroppen fungerar i träning och vila, om kost för prestation och hälsa samt om olika träningsmetoder och idrottsskador.

IHL bygger på inriktningen Fritid & hälsa på Barn- och fritidsprogrammet. Här blir du väl insatt i idrott, hälsa och ledarskap och alla som följer programmets huvudspår och läser Engelska 6 som individuellt val får grundläggande högskolebehörighet. 

På IHL har du bland annat tillgång till simhall, ishall, konstgräs, beachvolleyplan, flera idrottshallar, klättervägg, danssal och gym där vi förlägger en del av vår undervisning. Du kommer även att göra studiebesök på Bosön, GIH, Rehab Station Stockholm och mycket mer.

Välkommen till IHL på Tibble!

 

Antagningspoäng & Median 

Median: 257,5
Sista antagen: 242,5

Poängplan – PDF

Här kan du ladda ned en PDF för
den samlade poängplanen.

Ladda ned PDF

Kontakt

Biträdande rektor ES, IHL & Elevhälsa

Susanne Durlind

Telefon: 073-661 27 07

@

Studie- & yrkesvägledare ES, IHL, NA & SA

Ellen Jernberg

Telefon: 073 661 27 52

@

Välj NIU eller LIU

Kombinera idrottsutövande med din utbildning

Välj till NIU eller LIU till din utbildning för att få möjlighet att både få en bred teoretisk gymnasieexamen samtidigt som du kan fokusera på ditt idrottsutövande.

Läs mer om NIU & LIU här

Möt Simon Nilsson – tidigare elev på IHL-programmet

"Det har gett mig logistiska färdigheter vilka hjälpt mig i rollen som ledare"

Idag läser han kandidatprogrammet i religionsvetenskap mot att bli präst i Svenska kyrkan. På Tibble Gymnasium gick Simon IHL-programmet. Studierna kombinerar Simon med att jobba som personlig assisten och som lagledare för fotbollslaget GoIF Kåre.

”Från studierna på Tibble fick jag viktiga kunskaper inom ledarskap. Det har varit otroligt givande att få vara med och arrangera evenemang och det har gett mig logistiska färdigheter vilka hjälpt mig i rollen som ledare inom fotboll. Jag har också med mig kunskaper om hur det är att arbeta med människor vilket hjälper mig både i min religionsvetare utbildning, framtida yrke och i mitt jobb som personlig assistent.

Läs hela intervjun här!