Blå himmel med lätta moln

Tibble Mentorspace
- En plats för kreativt lärande.

Nytt för läsåret 24/25

Läs mer här

Tre leende gymnasieungdomar i grönska

Tibble - kvalitet för din framtid!

Vi strävar efter att ge dig den bästa tänkbara grunden inför framtiden. Hos oss är kunskap och lärande i fokus och du ska som elev känna att det är värt att satsa din gymnasietid på Tibble.

På vår gymnasieskola i hjärtat av Täby hoppas vi att du ska kunna hitta den utbildningen som känns rätt för dig, och att det är här du förverkligar dina drömmar.

På Tibble gör vi det tillsammans!

Byt till Tibble

Går du redan på en gymnasieskola men är intresserad av att börja på Tibble Campus Täby?

Ladda ner och fyll i blankett. Skicka med dina betyg från ÅK9, din studieplan från nuvarande utbildning och ett närvaroutdrag. Skicka den sedan i ett mail till: syv@tibble.nu

Ladda ner blanketten här (PDF)

18

Utbildningar

På Tibble har vi ett brett utbud av program, inriktningar och fördjupningar så att du ska kunna skräddarsy din utbildning efter dina intressen och framtidsdrömmar.

1800

Elever

På Tibble finns det en plats för alla. Storleken gör att du träffar många nya människor och upplever spännande möten varje dag.

94

Lärare

Med hjälp av våra lärare når våra elever de bästa resultaten. Med bred och lång kompetens inom lärandet hjälper de dig att nå dina mål och framtidsdrömmar.

NIU & LIU

Tillsammans satsar vi på ditt idrottsintresse

Tibble har sedan många år framgångsrikt kombinerat starkt fokus på teoretiska kunskaper med idrottsutövande på hög nivå. Väljer du till NIU eller LIU när du läser ekonomi-, naturvetenskaps-, samhällsvetenskapsprogrammet samt IHL får du en gymnasieutbildning av högsta kvalitet och samtidigt chansen att prestera maximalt på idrottsarenan.

Läs mer om NIU & LIU här!
Kille som dunkar boll i basketkorg ute på skolgård

Stor andel förstelärare och forskare

Som en del av Tibbles satsning på kvalitetsutveckling har vi med stor omsorg tillsatt 26 förstelärare, åtta utvecklingsledare och ett antal forskare till skolan som undervisar våra elever till att uppnå de krav som universitet och högskola ställer på blivande studenter.

Stöd i studierna och trygg pluggmiljö

När du behöver plugga lite extra gör du det på skolan tillsammans med våra skickliga pedagoger som erbjuder stöd utanför schemat i matematik och flera andra ämnen. Vår trygga pluggmiljö ger dig möjlighet att göra klart arbetet i skolan så att du kan vara ledig när du är hemma.

Den internationella skolan

Skolans internationaliseringsarbete har en lång tradition av att uppmuntra elever och lärare till internationellt nätverkande och samarbete och vi har en rad olika projekt med andra länder, däribland Tyskland, Spanien, England och Baltikum.

Tibble Mentorspace

”Antingen kan du läsa om teorin, eller så kan du testa den på riktigt”

På Tibble får alla elever tillgång till något vi kallar Mentorspace, där de kan arbeta med en idé, prototyp eller ett projekt. Här finns tillgång till modern utrustning och användbara verktyg som ger eleverna möjlighet att upptäcka och få utlopp för sin passion genom praktiskt arbete.

Mentorspace drivs av professor emeritus Mark Smith, som tidigare arbetat i Silicon Valley och på KTH. Platsen har nyttjats av både elever och yrkessamma från KTH, Konstfack, Karolinska Institutet och Stockholm Stad. Nu har han tagit konceptet till Tibble för att ge eleverna i Täby en plats där kreativiteten kan flöda.

Läs mer om Mentorspace här

Eva Sandström - Lärare på IHL-programmet

"Det är viktigt att alla får sin chans oavsett förutsättningar.”

Det här är Eva Sandström som undervisar i Idrott & hälsa, Specialidrott och i programgemensamma ämnen på IHL-programmet. Hon har även som uppdrag på Tibble att driva NIU- och LIU-utbildningarna. 

Eva valde att bli lärare eftersom hon tror att man som lärare har en stor inverkan på eleverna.

Jag har haft några lärare som lyckades mindre bra i sitt uppdrag vilket påverkade mig och min skolgång negativt. Någonstans där bestämde jag mig för att försöka bli en lärare som ser alla elever. Det är viktigt att alla får sin chans oavsett förutsättningar.”

Läs hela intervjun här!

Möt Gustav Sjöberg – tidigare elev på ekonomiprogrammet

"Det viktigaste jag tog med mig från min utbildning är att tala och föra mig framför en stor grupp"

Gustav Sjöberg tog studenten från Tibble Gymnasium 2015 efter att ha läst Internationell ekonomi. 2020 tog han sin examen från Uppsala universitet i marknadsföring och arbetar idag som konsultmäklare på ett amerikanskt tech-bolag.

”Det viktigaste jag tog med mig från min utbildning är att tala och föra mig framför en stor grupp. Att ha bra retorik har hjälpt mig otroligt mycket både på universitetet och i arbetslivet.”

Helen Setoodeh - Förstelärare Teknikprogrammet

"Jag drivs att att utvecklas och kunna utveckla andra"

Helen Setoodeh har arbetat på Tibble sedan 2018 och är förstelärare på Teknikprogrammet på skolan. Helen har en magisterexamen inom Matematik och Data från KTH och SU och hon letar ständigt efter nya sätt att utveckla sig inom sitt favoritämne teknik. 

På tekniklektionerna fokuserar Helen på att undervisa eleverna inom de senaste teknologierna som AI, Internet of Things eller att skapa rörelse med Arduino. För Helen är det roligaste med teknik att kunna följa med i utvecklingen som sker hela tiden. 

“Att vara kapabel till att informera och leverera en del av sina nya kunskaper till nyfikna och engagerade elever leder till att det händer massor med roliga saker på lektionerna. Eleverna skapar en helt ny värld av sin nyfikenhet och kreativitet.” berättar hon.

Läs hela intervjun här

Möt Anna Ekstrand – tidigare elev på naturvetenskapsprogrammet

"Att tänka vetenskapligt, analytiskt och att strukturerat angripa och lösa problem är något jag tagit med mig."

Anna Ekstrand tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet 2020. Idag läser hon Internationella Relationer på Stockholms Universitet. Kursen behandlar bland annat frågor som terrorism, mänskliga rättigheter och hur man hanterar en pandemi.

”I gymnasiet pluggade jag med tydligt fokus på naturvetenskap. Det kändes därför spännande att plugga ett ämne inom en helt annan inriktning.”

Läs hela intervjun här!