lowres_web_R9Q8494-e1625222050925.jpg

Att vara elev på Tibble

Traditioner för hela skolan samman

På Tibble har vi många traditioner som uppskattas av både elever och lärare. Bland annat sätter våra estetelever varje år upp en musikal som har blivit ett av Täbys största kulturevenemang, och i början av varje läsår deltar de nya eleverna i årskurs 1 i Tibblekampen för att lära känna varandra.

Läs mer om Tibbles traditioner här
lowres_web_R9Q8092.jpg

Stödresurser

Elevhälsa

På Tibble utgår vi från att lärande och hälsa går hand i hand. Vi har ett fantastiskt team av kurator, skolsköterska, specialpedagog, skolläkare samt psykolog, som arbetar för att förebygga och stödja eleverna så de ska kunna uppnå kunskapsmålen.

Kontakt till elevhälsan

Lärpunkten

På Lärpunkten kan elever få hjälp med sina skoluppgifter, läxor och studieplanering av en pedagog, men kan även välja att jobba självständigt. Lärpunkten har fasta öppettider under vilka det finns en eller flera pedagoger på plats.

Se lärpunktens öppettider här

På gång på skolan

Elevföreningar

Skolan har en lång och stolt tradition av föreningar som engagerar elever från alla program och årskurser. Våra föreningar gör det möjligt för eleverna engagera sig samtidigt som man lär känna elever från andra klasser. På Tibble har vi bland annat ett elevråd, elevkår och en FN-förening.

Läs mer om Tibbles föreningar här

UF-företagande

Som elev på ekonomiprogrammet läser du kursen UF-företagande, det går också att välja till som individuellt val för övriga program på skolan. Eleverna som går kursen ska under ett år starta upp ett nytt företag, driva det och slutligen avveckla det. Kanske driver du vidare företaget i egen regi efter studenten?

Läs mer om UF-företagandet på Tibble här

Bra att veta

SL-kort

Dator

Språkval

Möt Caroline Sterner – elev på ekonomiprogrammet

"Vikten av att ha en bra gruppdynamik och att hårt arbete leder till goda resultat."

Caroline Sterner läser Ekonomiprogrammet på Tibble Campus Täby och har under tredje året riktat in sig på marknadsföring samtidigt som hon drivit UF-företaget Liten UF med sina klasskamrater.

”Att se produkten utvecklas från en skiss till en färdig produkt i handen, det är en obeskrivlig känsla.”

Läs hela intervjun här!

Träffa oss

Våra elever

Möt både nuvarande och tidigare elever på Tibble som berättar om vad de tar med sig från sin tid på Tibble och vad de gör idag.

Elevintervjuer

Våra lärare

Möt några av våra lärare som berättar om vad som är utmärkande i deras undervisning och hur de motiverar eleverna till att lyckas i skolan.

Lärarintervjuer