lowres_tibble_R9Q2939.jpg

UF

UF-företagande

Ung Företagsamhet (UF) ger dig möjligheten att träna och utveckla din kreativitet, företagsamhet och ditt entreprenörskap.

Om du läser ekonomiprogrammet på Tibble så har dina ekonomilärare som målsättning att du i åk 3 ska vara redo att driva ett eget företag. Under åk 1 och 2 lär du dig allt om företagsekonomi inom områdena marknadsföring, redovisning, finansiering och kalkylering, ledarskap och organisation.

När du kommer upp i åk 3 har du mycket kunskap och är väl förberedd för att starta ditt egna första företag. Du väljer själv en affärsidé som du och dina kompisar vill arbeta med. Under ett år driver ni detta företag för att i slutet avveckla företaget. Kanske driver du vidare företaget i egen regi efter studenten?

Till din hjälp har du utbildningsmaterial, dina lärare, minst en rådgivare från näringslivet och medarbetare från Ung Företagsamhet. På Tibble samarbetar vi även med Rotary och Swedbank. De ger dig råd, tips och möjlighet till en bra bankkontakt. Allt för att ditt UF-företag ska bli så framgångsrikt som möjligt. Vi på Tibble arbetar med bokföringsprogrammet Visma vilket ger dig goda möjligheter att sköta din bokföring under UF-året.

Förutom möjligheten att tävla mot andra UF-företag i Sverige så tävlar alla företag på Tibble om Rotary Täbys stipendium som de delar ut till ”Årets UF-företag”. Det prestigefyllda priset togs läsåret 2020/2021 hem av Illbatting UF.

Kan man driva UF-företag utan att gå på ekonomiprogrammet?

Om du läser ett annat program än ekonomiprogrammet kan du välja till kursen Entreprenörskap (UF) som individuellt val.

Se vår katalog med individuella val här.

Har du frågor, vänligen kontakta:

Cecilia Westin Borgell
cecilia.westin-borgell@tibble.nu

Anna Gyllbrink
anna.gyllbrink@tibble.nu

Årets UF-företagare på Tibble

UF-gallerian

Ta del av årets unga företagare på Tibble. Läs mer om deras affärsidé och köp produkter. Hitta årets julklappar eller unna dig något till dig själv.

UF-galleria

Tibbles samarbete med Rotary Täby

Med erfarenhet från näringslivet och entreprenörskap

Tibble Gymnasium har sedan ett antal år tillbaka ett samarbete med Rotary Täby som genom sina medlemmar erbjuder rådgivare till skolans UF-företagare. Rotary Täby tillhör ett globalt nätverk som genom olika projekt över hela världen arbetar för att utveckla samhällen och skapa bättre levnadsvillkor för människor. Rotarys Täbys medlemmar har gedigen erfarenhet från näringslivet och entreprenörskap och som rådgivare stöttar de UF-företagen i hur de på bäst sätt kan bedriva sina verksamheter.

Läs mer om samarbetet här!

Möt Caroline Sterner – elev på ekonomiprogrammet

"Vikten av att ha en bra gruppdynamik och att hårt arbete leder till goda resultat."

Caroline Sterner läser Ekonomiprogrammet på Tibble Campus Täby och har under tredje året riktat in sig på marknadsföring samtidigt som hon drivit UF-företaget Liten UF med sina klasskamrater.

”Att se produkten utvecklas från en skiss till en färdig produkt i handen, det är en obeskrivlig känsla.”

Läs hela intervjun här!

Rotary Täby stipendium

Årets bästa UF-företag på Tibble

Under Tibbles studentdag var Rotary Täby på plats för att dela ut stipendium till årets bästa UF-företag. Stipendiet gick till Matilda Lindgren och företaget Illbattning med motivering att Matilda byggt upp ett hållbart företag och en affärsmodell med fantastiska möjligheter att lyckas i framtiden.

Stort grattis Matilda och tack Rotary Täby!

Kolla in företaget Illbatting här!