Barn- & fritidsprogrammet
Campus Täby
Fritid & hälsa med ledarskapsprofil
Fritid & hälsa är en inriktning inom Barn- och fritidsprogrammet som ger dig både grundläggande högskolebehörighet och yrkeserfarenhet genom praktik. Vi kombinerar teori med praktik för att ge dig en mångsidig och berikande utbildning med bred erfarenhet inom träning och hälsa. Du får fördjupa dig i hur kroppen fungerar i träning och vila, om lämplig kost för god prestation och hälsa samt om olika träningsmetoder och idrottsskador. Inom programmets ledarskapsprofil får du utveckla din ledarskapsförmåga genom att leda och motivera grupper i olika sammanhang och miljöer.
Skolans läge ger dig tillgång till idrottsanläggningar och träningslokaler där vi förlägger delar av vår undervisning. I anslutning till skolan finns bland annat, ishall, konstgräs, beachvolleyplan, idrottshallar, klättervägg, danssal och gym.
Utbildningen Fritid & hälsa ger dig en fantastisk möjlighet att följa din passion för idrott och hälsa samtidigt som du utvecklar viktiga ledaregenskaper. Efter din tid på Tibble kommer du att få en stark grund inför fortsatta studier inom idrottsvetenskap, hälsa eller ledarskap och genom APL (arbetsplatsförlagt lärande) skapas ett brett kontaktnät inom arbetslivet.
Välkommen till Fritid, hälsa & ledarskap på Tibble!
På FHL-programmet
APL
Studiebesök
Fakta om Barn- & fritidsprogrammet (statistik från Skolverket)
Antagningspoäng & Median
Median: 250
Sista antagen: 235
Poängplan – PDF
Kontakt
Eva Sandström - Lärare på FHL-programmet
"Det är viktigt att alla får sin chans oavsett förutsättningar.”
Det här är Eva Sandström som undervisar i Idrott & hälsa, Specialidrott och i programgemensamma ämnen på FHL-programmet. Hon har även som uppdrag på Tibble att driva NIU- och LIU-utbildningarna.
Eva valde att bli lärare eftersom hon tror att man som lärare har en stor inverkan på eleverna.
“Jag har haft några lärare som lyckades mindre bra i sitt uppdrag vilket påverkade mig och min skolgång negativt. Någonstans där bestämde jag mig för att försöka bli en lärare som ser alla elever. Det är viktigt att alla får sin chans oavsett förutsättningar.”
Möt Simon Nilsson – tidigare elev på FHL-programmet
"Det har gett mig logistiska färdigheter vilka hjälpt mig i rollen som ledare"
Idag läser han kandidatprogrammet i religionsvetenskap mot att bli präst i Svenska kyrkan. På Tibble Gymnasium gick Simon FHL-programmet. Studierna kombinerar Simon med att jobba som personlig assisten och som lagledare för fotbollslaget GoIF Kåre.
”Från studierna på Tibble fick jag viktiga kunskaper inom ledarskap. Det har varit otroligt givande att få vara med och arrangera evenemang och det har gett mig logistiska färdigheter vilka hjälpt mig i rollen som ledare inom fotboll. Jag har också med mig kunskaper om hur det är att arbeta med människor vilket hjälper mig både i min religionsvetare utbildning, framtida yrke och i mitt jobb som personlig assistent.
Fernando Holmqvist-Amu driver och utvecklar NIU-utbildningarna på skolan
“Starkaste minnet är vinsten i hockeymatchen mellan Tibble och Åva!”
Fernando Holmqvist-Amu som undervisar i Idrott & Hälsa, Specialidrott, träning- och tävlingslära. På Tibble har han även ett uppdrag som utvecklingsledare att driva och utveckla NIU-utbildningarna på skolan.
Fernando är parallellt med lärarjobbet verksam inom föreningsidrotten och han valde att bli lärare just för att ville kunna vara en stöttning och brygga mellan elitidrotten och studierna. Hans starkaste minne från Tibble är en viktigt seger.
“Det måste nog vara när vi vann den senaste och sista upplagan av hockeymatchen mellan Tibble och Åva!”
Välj NIU eller LIU
Kombinera idrottsutövande med din utbildning
Välj till NIU eller LIU till din utbildning för att få möjlighet att både få en bred teoretisk gymnasieexamen samtidigt som du kan fokusera på ditt idrottsutövande.