lowres_R9Q6004.jpg

Om Tibble

Den stora skolans möjligheter med den lilla skolans fördelar

På Tibble Gymnasium möts elever och lärare med olika intressen och skapar en blandning som ingen annan skola har. Här kan alla vara sig själva. 

Det går över 1700 elever på skolan som är belägen ett stenkast från Täby centrum, och storleken gör att du träffar många nya människor och får uppleva spännande möten. Samtidigt är vi måna om eleverna, så att alla blir sedda.

Vi vill ge dig den bästa tänkbara grunden inför framtiden. Kunskap och lärande är i fokus och du ska som elev känna att det är värt att satsa din gymnasietid på Tibble. Vi vill att du ska vara stolt och nöjd med din tid och dina betyg när du lämnar oss för vidare högskolestudier eller yrkesliv.

lowres_web_R9Q8805.jpg

Lokaler

Tibble teater

Bibliotek

Tibble Sportcentrum

Restaurang

Café Mary

Möt Philip Hedberg - Lärare i samhällskunskap och ordförande för skolans FN-förening

"Det är med andra ord en riktigt fröjd och förmån att få arbeta här på heltid."

Philip Hedbergs vision är att vara en inspiratör inom ämnet samhällskunskap som han undervisar i. Centralt i hans undervisning är att eleverna ska känna att de växer som individer och han arbetar aktivt med att kunna föra en dialog mellan teori och praktik, någon som han anser är extra viktigt i dagens samhällsdebatt.

”Jag ställer höga krav på mina elever och tillsammans skapar vi ett gemensamt och tydligt fokus — ett fokus som präglar Tibbles ungdomar; de är ambitiösa, målinriktade och positiva. Det är med andra ord en riktigt fröjd och förmån att få arbeta här på heltid.”

Parallellt med undervisningen driver Philips även skolans FN-förening, som är ett samarbete med svenska FN-förbundet.

Läs hela intervjun här!

Internationella satsningar

Resor

Genom olika resor får våra elever en enastående upplevelse som ger de ett nytt perspektiv på andra länders kulturer och värderingar. Tidigare har vi bland annat rest till Kina, USA, Storbritannien där eleverna har fått besöka svenska företag utomlands och andra gymnasieskolor.

Samarbeten

Skolan har en rad olika samarbeten med andra europeiska länder, däribland Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien där eleverna får träffa ungdomar från andra länder. Ibland handlar det om att arbeta i projekt tillsammans, besöka andra skolor eller ta emot elever som hälsar på i Sverige. 

Språk

Tibble är en av 17 skolor i Sverige som erbjuder alla elever som läser tyska steg 4 möjligheten att genomföra det tyska språkdiplomet DSD Stufe I som varje år genomförs i fler än 65 länder och 900 skolor, med kring 51 000 deltagare. Diplomet kan ge fördelar vid ansökningar till högskolor utomlands. 

Kvalitetsarbete

På Tibble är vi mycket medvetna om att våra utbildningar ska tillfredsställa och helst överträffa våra elevers behov och förväntningar. Vi strävar ständigt efter att systematiskt förbättra våra processer till förmån för alla de fantastiska elever som valt att genomföra sin gymnasieutbildning i vår gemensamma skola.

Som en del av Tibbles kvalitetsutveckling har vi med stor omsorg tillsatt 31 förstelärare vilka spelar en central roll i skolutvecklingen och måluppfyllelsen på skolan.

För att ytterligare bidra till den höga kvaliteten har vi knutit ett antal forskare till Tibble som undervisar våra elever till att uppnå de krav som universitet och högskola ställer på blivande studenter.

Läs mer om Tibbles kvalitetsarbete här

Arbeta på Tibble

Skicka in en spontanansökan!

Kontakta VD Niklas Pålsson om du är intresserad av att vara med och utveckla vår skola. 

E-post: niklas.palsson@cedergrenska.se

Traineeprogrammet

Traineeprogrammet riktar sig till dig som tar din lärarexamen under pågående läsår eller till dig som jobbar som lärare dina första terminer under det nu pågående läsåret. Nästa traineeprogram startar i augusti 2021 och sista ansökningsdag har passerat. Nästa ansökningsperiod inleds januari 2022. 

Läs mer om traineeprogrammet här

Cedergrenska utbildning

Tibble - en del av Cedergrenska

Tibble Gymnasium är en del av Cedergrenska. Cedergrenska är en skolkoncern i Stockholm med ambitionen att driva utbildning av högsta kvalitet för barn och elever från förskolan till eftergymnasiala utbildningar och yrkeshögskola.

Våra verksamheter drivs av starkt engagerad personal som varje dag arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för ett livslångt lärande för våra förskolebarn, grundskoleelever och gymnasieelever. Den geografiska närheten mellan våra förskolor och skolor ger möjlighet till samarbete, utbyte och utveckling mellan lärare och pedagoger, årskurser och stödfunktioner för den bästa skolgången för eleverna.

Förutom Tibble Gymnasium ingår Almaskolan, Fredsborgskolan, Fredsborgs Förskola, Helleborusskolan, Marina Läroverket, Stockholms Idrottsgymnasium, Täby Friskola, Täby Förskola i den Cedergrenska koncernen.

Som en del av Cedergrenska har vår personal och elever möjlighet att ta del av något vi kallar Cedergrenska paketet, där vi samlat aktiviteter som ska skapa samarbeten, utveckla undervisningen och ge dig minnen för livet!

Läs mer om Cedergrenska och Cedergrenska paketet här!