Vit flagga med Tibbles blå logga

Om Tibble

Den stora skolans möjligheter med den lilla skolans fördelar

På Tibble Gymnasium möts elever och lärare med olika intressen och skapar en blandning som ingen annan skola har. Här kan alla vara sig själva. 

Det går över 1 800 elever på skolan som är belägen ett stenkast från Täby centrum, och storleken gör att du träffar många nya människor och får uppleva spännande möten. Samtidigt är vi måna om eleverna, så att alla blir sedda.

Vi vill ge dig den bästa tänkbara grunden inför framtiden. Kunskap och lärande är i fokus och du ska som elev känna att det är värt att satsa din gymnasietid på Tibble. Vi vill att du ska vara stolt och nöjd med din tid och dina betyg när du lämnar oss för vidare högskolestudier eller yrkesliv.

Entrén till Tibble Gymnasium under sommaren med elever som går in och ut ur byggnaden

Lokaler

Tibble teater

Bibliotek

Tibble Sportcentrum

Restaurang

Café Mary

Möt Philip Hedberg - Lärare i samhällskunskap

"Det är med andra ord en riktigt fröjd och förmån att få arbeta här på heltid."

Philip Hedbergs vision är att vara en inspiratör inom ämnet samhällskunskap som han undervisar i, med förhoppning att den passionen också smittar av sig till eleverna. Centralt i hans undervisning är att eleverna ska känna att de växer som individer och han arbetar aktivt med att kunna föra en dialog mellan teori och praktik, någon som han anser är extra viktigt i dagens samhällsdebatt.

Philip har också ett försteläraruppdrag med fokus på studie- och yrkesvägledning på skolan. 

”Ett viktigt mål som jag tycker skolan ska sträva efter är att varje elev har tillräckligt med kunskaper och erfarenheter för att med trygghet kunna utforma sina egna val av fortsatt utbildning och yrkesinriktning.”

Läs hela intervjun här!

Internationella satsningar

Resor

Genom olika resor får våra elever en enastående upplevelse som ger de ett nytt perspektiv på andra länders kulturer och värderingar. Tidigare har vi bland annat rest till Kina, USA, Storbritannien där eleverna har fått besöka svenska företag utomlands och andra gymnasieskolor.

Samarbeten

Skolan har en rad olika samarbeten med andra europeiska länder, däribland Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien där eleverna får träffa ungdomar från andra länder. Ibland handlar det om att arbeta i projekt tillsammans, besöka andra skolor eller ta emot elever som hälsar på i Sverige. 

Språk

Tibble är en av 17 skolor i Sverige som erbjuder alla elever som läser tyska steg 4 möjligheten att genomföra det tyska språkdiplomet DSD Stufe I som varje år genomförs i fler än 65 länder och 900 skolor, med kring 51 000 deltagare. Diplomet kan ge fördelar vid ansökningar till högskolor utomlands. 

Kvalitetsarbete

På Tibble är vi mycket medvetna om att våra utbildningar ska tillfredsställa och helst överträffa våra elevers behov och förväntningar. Vi strävar ständigt efter att systematiskt förbättra våra processer till förmån för alla de fantastiska elever som valt att genomföra sin gymnasieutbildning i vår gemensamma skola.

Som en del av Tibbles kvalitetsutveckling har vi med stor omsorg tillsatt 31 förstelärare vilka spelar en central roll i skolutvecklingen och måluppfyllelsen på skolan.

För att ytterligare bidra till den höga kvaliteten har vi knutit ett antal forskare till Tibble som undervisar våra elever till att uppnå de krav som universitet och högskola ställer på blivande studenter.

Läs mer om Tibbles kvalitetsarbete här

Arbeta på Tibble

Skicka in en spontanansökan!

Tibble Gymnasium söker hela tiden efter nya medarbetare som vill vara med och utveckla skolan.

Följ länken nedan för att se lediga tjänster på vår skola eller skicka in en spontanansökan.

Till Tibbles karriärssida

Traineeprogrammet

Traineeprogrammet riktar sig till dig som tar din lärarexamen under pågående läsår eller till dig som jobbar som lärare dina första terminer under det nu pågående läsåret. Senaste traineeprogrammet startade i augusti 2022, nästa ansökningsperiod inleds januari 2023.

Läs mer om traineeprogrammet här

Cedergrenska utbildning

Tibble - en del av Cedergrenska

Cedergrenska är en skolkoncern med ambitionen att driva utbildning av högsta kvalitet för barn och elever från förskolan till eftergymnasiala utbildningar och yrkeshögskola.

Våra verksamheter drivs av starkt engagerad personal som varje dag arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för ett livslångt lärande för våra förskolebarn, grundskoleelever och gymnasieelever. Att vara en del av Cedergrenska ger möjlighet till samarbete, utbyte och utveckling mellan lärare och pedagoger, årskurser och stödfunktioner för den bästa skolgången för eleverna.

Läs om Cedergrenska här