lowres_R9Q1329-1.jpg

Elevintervjuer

Läs om våra elevers tid på Tibble

Här har vi samlat intervjuer med både nuvarande och tidigare elever på Tibble. Läs om vad de tar med sig från sin tid på Tibble och vad de gör idag.

Möt Gustav Sjöberg – tidigare elev på ekonomiprogrammet

"Det viktigaste jag tog med mig från min utbildning är att tala och föra mig framför en stor grupp"

Gustav Sjöberg tog studenten från Tibble Gymnasium 2015 efter att ha läst Internationell ekonomi. 2020 tog han sin examen från Uppsala universitet i marknadsföring och arbetar idag som konsultmäklare på ett amerikanskt tech-bolag.

”Det viktigaste jag tog med mig från min utbildning är att tala och föra mig framför en stor grupp. Att ha bra retorik har hjälpt mig otroligt mycket både på universitetet och i arbetslivet.”

Möt Caroline Sterner – elev på ekonomiprogrammet

"Vikten av att ha en bra gruppdynamik och att hårt arbete leder till goda resultat."

Caroline Sterner läser Ekonomiprogrammet på Tibble Campus Täby och har under tredje året riktat in sig på marknadsföring samtidigt som hon drivit UF-företaget Liten UF med sina klasskamrater.

”Att se produkten utvecklas från en skiss till en färdig produkt i handen, det är en obeskrivlig känsla.”

Läs hela intervjun här!

Möt Magnus Lundström– tidigare elev på samhällsvetenskapsprogrammet

"Jag hade oerhört bra och inspirerande lärare under alla mina tre år."

Magnus Lundström tog studenten från samhällsvetenskapsprogrammet 2015 och arbetar idag som forskarassistent på Försvarshögskolan i Stockholm. Under våren ska han börja doktorera på samma plats.

”Från mina studier på Tibble gick jag med mig ett påtagligt intresse och driv att lära mig mer, forska, skriva, förstå. Jag hade oerhört bra och inspirerande lärare under alla mina tre år.”

 

Möt Amanda Bergström – tidigare elev på Teknikprogrammet

"Den härliga Tibble-andan var något som smittade av sig på alla!"

Amanda Bergström tog studenten från Tibble 2018 och är en av många tjejer som gått på skolans teknikprogram. Nu studerar hon på KTH samt arbetar som koordinator på ett telekombolag. Vid sidan av studierna engagerar hon sig även som lokalt näringslivsansvarig i föreningen DataTjej, som arbetar för att skapa en mer jämställd tech-branch.

”Mitt starkaste minne från studietiden på Tibble är den starka sammanhållningen och den goda stämningen som skolan hade. Den härliga Tibble-andan var något som smittade av sig på alla!”

Läs hela intervjun här!

Möt Simon Nilsson – tidigare elev på IHL-programmet

"Det har gett mig logistiska färdigheter vilka hjälpt mig i rollen som ledare"

Idag läser han kandidatprogrammet i religionsvetenskap mot att bli präst i Svenska kyrkan. På Tibble Gymnasium gick Simon IHL-programmet. Studierna kombinerar Simon med att jobba som personlig assisten och som lagledare för fotbollslaget GoIF Kåre.

”Från studierna på Tibble fick jag viktiga kunskaper inom ledarskap. Det har varit otroligt givande att få vara med och arrangera evenemang och det har gett mig logistiska färdigheter vilka hjälpt mig i rollen som ledare inom fotboll. Jag har också med mig kunskaper om hur det är att arbeta med människor vilket hjälper mig både i min religionsvetare utbildning, framtida yrke och i mitt jobb som personlig assistent.

Läs hela intervjun här!

Möt Anna Ekstrand – tidigare elev på naturvetenskapsprogrammet

"Att tänka vetenskapligt, analytiskt och att strukturerat angripa och lösa problem är något jag tagit med mig."

Anna Ekstrand tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet 2020. Idag läser hon Internationella Relationer på Stockholms Universitet. Kursen behandlar bland annat frågor som terrorism, mänskliga rättigheter och hur man hanterar en pandemi.

”I gymnasiet pluggade jag med tydligt fokus på naturvetenskap. Det kändes därför spännande att plugga ett ämne inom en helt annan inriktning.”

Läs hela intervjun här!

Möt Fanny Hultman – tidigare elev på estetiska programmet inriktning musik

"Alla lärare var väldigt personliga och stöttande både i det som var kul och kreativt och det som kunde vara motigt"

Fanny Hultman läste inriktning Musik på Tibbles Estetiska program och tog studenten 2012. Idag jobbar hon som låtskrivare och producent åt andra artister, både på engelska och på svenska. Dom senaste åren har hon varit med och skrivit låtar till bland annat Kygo, Ellie Goulding, Miriam Bryant, estraden, LÉON, Jireel mfl.

Läs hela intervjun här!

Möt Julia Alfrida – tidigare elev på estetiska programmet inriktning musik

Aktuell med låten Ruin i årets Melodifestival

Julia Alfrida gick estetiska programmet på Tibble och deltog i årets upplaga av Melodifestivalen med låten Ruin. Vi träffade henne för att prata om hennes låt och vad hon tar med sig från sin tid på Tibble.

Se intervjun här!

Möt Jennifer Berg – elev på Teknikprogrammet

"Om jag skulle få skicka med mig något till den som är intresserad av att läsa teknikprogrammet så skulle det vara, gör det!"

Jennifer går sista året på Tibbles Teknikprogram. Under sin studietid har hon fått göra många roliga saker, till exempel bygga broar av spagetti, skapa egna hemsidor och spännande laborationer på fysiken. Efter gymnasiet drömmer hon om att plugga vidare och läsa teknisk fysik i Uppsala eller Göteborg.

”Är det så att man är intresserad av det man gör och de kurser man läser så tror jag verkligen inte att man kommer ångra sig. Teknikprogrammet har många roliga praktiska och teoretiska kurser och ens möjligheter efter gymnasiet är breda.”

Läs hela intervjun här!