lowres_R9Q6484.jpg

Teknik

Campus Täby

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av den allra senaste teknikutvecklingen, särskilt inom informations- och medieteknik. Vi ger dig kunskaper om, och färdigheter i teknik och den tekniska utvecklingen, samt lär dig hur tekniken samspelar med människor.

Programmets bas finns i ämnena teknik, fysik, kemi och matematik, ämnen som ger dig verktyg för att förstå, uttrycka och analysera tekniska sammanhang. Utbildningen har ett tydligt entreprenöriellt perspektiv och uppmuntrar dig att utveckla nya kreativa lösningar för att möta framtiden.

Teknikprogrammet på Tibble ger dig en bred behörighet till många universitets- och högskoleutbildningar. Du får färdigheter i teknik och kunskaper om den tekniska utvecklingen.

Välkommen till Teknikprogrammet på Tibble!

Inriktningar & fördjupningar

Informations- & medieteknik

Programvaruutveckling

Teknik & naturvetenskap

Spelutveckling

Antagningspoäng & Median 

Median: 295
Sista antagen: 267,5

Poängplan – PDF

Här kan du ladda ned en PDF för
den samlade poängplanen.

Ladda ned PDF

Kontakt

Biträdande rektor NA & TE

Katarina Molinari

Telefon: 073-661 27 14

@

Studie- och yrkesvägledare EK

Josefin Kjällman

Telefon: 073-661 27 16

@

Möt Amanda Bergström – tidigare elev på Teknikprogrammet

"Den härliga Tibble-andan var något som smittade av sig på alla!"

Amanda Bergström tog studenten från Tibble 2018 och är en av många tjejer som gått på skolans teknikprogram. Nu studerar hon på KTH samt arbetar som koordinator på ett telekombolag. Vid sidan av studierna engagerar hon sig även som lokalt näringslivsansvarig i föreningen DataTjej, som arbetar för att skapa en mer jämställd tech-branch.

”Mitt starkaste minne från studietiden på Tibble är den starka sammanhållningen och den goda stämningen som skolan hade. Den härliga Tibble-andan var något som smittade av sig på alla!”

Läs hela intervjun här!

Möt Jennifer Berg – elev på Teknikprogrammet

"Om jag skulle få skicka med mig något till den som är intresserad av att läsa teknikprogrammet så skulle det vara, gör det!"

Jennifer går sista året på Tibbles Teknikprogram. Under sin studietid har hon fått göra många roliga saker, till exempel bygga broar av spagetti, skapa egna hemsidor och spännande laborationer på fysiken. Efter gymnasiet drömmer hon om att plugga vidare och läsa teknisk fysik i Uppsala eller Göteborg.

”Är det så att man är intresserad av det man gör och de kurser man läser så tror jag verkligen inte att man kommer ångra sig. Teknikprogrammet har många roliga praktiska och teoretiska kurser och ens möjligheter efter gymnasiet är breda.”

Läs hela intervjun här!

Vad händer på programmet

Välj LIU

Kombinera idrottsutövande med din utbildning

Välj till LIU till din utbildning för att få möjlighet att både få en bred teoretisk gymnasieexamen samtidigt som du kan fokusera på ditt idrottsutövande.

Läs mer om LIU här