Tre elever utför laboration

Naturvetenskap

Campus Kista

Naturvetenskapsprogrammet

På Naturvetenskapsprogrammet får du kunskaper om hur naturen fungerar och lära dig att hitta lösningar på framtidens problem. Utbildningen kännetecknas av ett högt studietempo som ger dig en bred behörighet för vidare studier. Här får du tre år fyllda av lärorika exkursioner, laborationer och studiebesök.

På Naturvetenskapsprogrammet kommer du få använda matematiska kunskaper inom olika ämnen för att lära dig att identifiera och lösa problem. Du har tillgång till modern teknik och utrustning i nyrenoverade lokaler samt undervisas av lärare med gedigen erfarenhet. Här får du djupare kunskaper fysikens lagar, kemiska processer samt om de mekanismer som styr över klimatet och den biologiska mångfalden. Tillsammans reflekterar vi över hur teknologin och beteendeförändringar kan lösa dagens utmaningar.

Utbildningen passar dig som drömmer om en framtid som exempelvis läkare, ingenjör, veterinär, tandläkare, arkitekt eller astronom.

Välkommen till Naturvetenskapsprogrammet!

 

Inriktningar

Naturvetenskap

Naturvetenskap & samhälle - Kriminologi

Antagningspoäng & median 

NATUR NATUR
Median: 247,5
Sista antagen: 230

NATUR & SAMHÄLLE
Median: 255
Sista antagen: 205

Poängplan – PDF

Här kan du ladda ned en PDF för
den samlade poängplanen.

Poängplan för alla inriktningar på Naturvetenskapsprogrammet (PDF)

Kontakt

Studie- & yrkesvägledare

Erik Falk

Telefon: 076-696 54 48

@

Naturvetenskapsprogrammet på Tibble

Moderna lokaler & utrustning

Våra lokaler är utformade för att främja ett effektivt lärande. Här får du som elev möjlighet att testa på olika typer av laborationer och experiment för att fördjupa dina kunskaper på bästa möjliga sätt.

Studiero & trivsel

Vi skapar en lugn och trygg miljö i skolan så att du som elev får utrymme att fokusera på dina studier även utanför lektionstiden. På så sätt har du möjlighet att göra klart dina uppgifter under skoltid och får mer tid för annat på fritiden.

Samarbete mellan kurser

Vi arbetar ämnesövergripande genom samarbeten mellan olika kurser vilket ger dig som elev möjlighet att se samband mellan olika vetenskaper. Detta leder till att du får en bredare förståelse och stark grund att stå på inför framtida studier.