Tibble_kista_lowres-2982-e1628495577396.jpg

Om Tibble

En skola där du är med och skapar förändring

I nyrenoverade lokaler mitt i Kista kan du lära känna elever från olika klasser, samtidigt som du får utrymme att vara dig själv. Vi lägger stort fokus på att du ska kunna känna arbetsro på lektionerna och få möjlighet till det stöd du behöver i dina studier.

För att du ska få den bästa grunden inför framtiden har vi sett till att efterlikna vår undervisning med den du kommer att möta på högskolan och universitetet. Vi kombinerar därför traditionell klassrumsundervisning med verklighetsnära projektarbeten där vi arbetar med skarpa case med målsättningen att träna dig i att forska, undersöka och ifrågasätta.

lowres_kista_R9Q0752.jpg
Tibble_kista_lowres-2629.jpg

Kistaområdet

Framtidens arbetsmarknad

Kista är ett av världens ledande IT-områden och här skapas innovation med fokus på en hållbar framtid. Därför är Kista en självklar plats för vår skola som syftar till att ge dig en utbildning som är väl anpassad efter framtidens behov och som följer med i utvecklingen. Här finns utöver Tibble Campus Kista flera gymnasieskolor, högskolor och universitet samt världsledande företag som möjliggör för goda samarbeten.

lowres_kista_R9Q1485-e1629644118351.jpg

Möt José Calvo - Rektor på Tibble Campus Kista

“Syftet är att eleverna ska ligga steget före när de börjar sina högskolestudier”

José Calvo är rektor på Tibble Campus Kista och har varit med och byggt upp den nya skolan från grunden, både vad gäller skolmiljöerna och pedagogiken. Undervisningen på skolan sker inte bara i klassrummen och lokalerna är anpassade till ensam eller i grupp hitta plats för att arbeta eller umgås.

”Eleverna arbetar mycket i grupp och i olika projekt där de får träna på att forska, undersöka och ifrågasätta. Detta efterliknar hur det fungerar på högskolan och syftet är att eleverna ska ligga steget före när de börjar sina högskolestudier efter gymnasiet.”

Öppna ytor

I alla skolans lokaler har vi fokuserat på att skapa öppna ytor som bidrar till trygga miljöer och gemensamma mötesplatser för både elever och personal. Klassrummen är stora och flexibelt inredda med modern klassrumsutrustning.

Grupprum

För att bjuda in till fortsatta samtal efter lektionerna och möjliggöra för samarbeten över programmen finns ett stort utbud av grupprum runt om i skolan. Där kan eleverna utrymme att arbeta i projekt tillsammans.

Utrustade kemi- & fysiksalar

Utöver vanliga klassrum har skolan fullt utrustade kemi- och fysiksalar som ger eleverna möjlighet att bedriva verkliga experiment och tester.

Lokaler

Bibliotek

Restaurang

Idrottshall

Tibble_kista_lowres-2903.jpg

Kvalitetsarbete

Samverkan för en bättre utbildning

På Tibble är vi mycket medvetna om att våra utbildningar ska tillfredsställa och helst överträffa våra elevers behov och förväntningar. Vi strävar ständigt efter att systematiskt förbättra våra processer till förmån för alla de fantastiska elever som valt att genomföra sin gymnasieutbildning i vår gemensamma skola. Kvalitetsarbetet sker i samverkan med lärare, elevhälsa, universitet och högskola.

Arbeta på Tibble

Skicka in en spontanansökan!

Tibble Gymnasium söker hela tiden efter nya medarbetare som vill vara med och utveckla skolan.

Följ länken nedan för att se lediga tjänster på vår skola eller skicka in en spontanansökan.

Jobba hos oss! 

Traineeprogrammet

Traineeprogrammet riktar sig till dig som tar din lärarexamen under pågående läsår eller till dig som jobbar som lärare dina första terminer under det nu pågående läsåret. Senaste traineeprogrammet startade i augusti 2023.

Läs mer om traineeprogrammet här

Cedergrenska utbildning

Tibble - en del av Cedergrenska

Cedergrenska är en skolkoncern med ambitionen att driva utbildning av högsta kvalitet för barn och elever från förskolan till eftergymnasiala utbildningar och yrkeshögskola.

Våra verksamheter drivs av starkt engagerad personal som varje dag arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för ett livslångt lärande för våra förskolebarn, grundskoleelever och gymnasieelever. Att vara en del av Cedergrenska ger möjlighet till samarbete, utbyte och utveckling mellan lärare och pedagoger, årskurser och stödfunktioner för den bästa skolgången för eleverna.

Läs mer om Cedergrenska här!