Ekonomi

EK

Är du intresserad av ekonomi och företagande? Då ska du välja ekonomiprogrammet.

På Ekonomiprogrammet utbildar vi blivande ekonomer, jurister och företagare. Här får du under dina tre år både teoretisk och praktisk erfarenhet av ditt framtida yrke. Du får göra studiebesök på företag samt lyssna till föreläsare från universitet, rättsväsende och näringsliv.

På ekonomiprogrammet lär du dig även om hur det ekonomiska systemet fungerar och reflekterar över hur det kan förändras för att vi ska uppnå ekonomisk hållbarhet. Vi diskuterar hur vi kan skapa en ekonomi som fungerar för alla och som minskar klyftorna mellan de rikaste och de fattigaste länderna. Vi undersöker ekonomiska system som baseras på nya former av konsumtion.

Inom ramen för Ung Företagsamhet får du möjlighet att utveckla en egen affärsidé, och därefter starta och driva ett eget företag.

Välkommen till Ekonomiprogrammet!

Poängplan

Här kan du ladda ner poängplanen för Ekonomiprogrammet.

Poängplan Ekonomi

Individuella val

Du som läser Ekonomiprogrammet kan välja bland följande individuella val-kurser.

Läs Mer

Antagningsgräns & Median

Ekonomi: 227,5/230

Juridik: 220/240

Jag trivs i klassrummet och utbytet med eleverna skapar en positiv energi. En viktig del i att skapa lustfyllt lärande och en kvalitativ utbildning.

- Amanda, lärare i ekonomi

Inriktningar

Juridik

Här kommer du öva ditt kritiska tänkande och lära dig bedöma juridiska problem. Här har du ekonomiämnet som grund men kommer även läsa ämnen som affärsjuridik och får fördjupa dig i internationell rätt.

Läs mer

Ekonomi

Inriktningen passar dig som vill fördjupa dig i ämnen som företagsekonomi, entreprenörskap och företagande. Här får du titta närmare på företagens roll i en mer hållbar samhällsutveckling.

Läs mer