lowres_kista_R9Q0378.jpg

Att vara elev på Tibble

Projektveckan

Fyra gånger per läsår bryts de vanliga lektionerna och eleverna istället får arbeta ämnesövergripande i grupp med ett projekt som berör ett av de globala målen, vilket vi kallar Projektveckan. Detta genomförs i tre steg då eleverna dels får studera de globala målen, undersöka hur väl samhället i stort uppfyller dessa mål och försöka ge konkreta tips till hur vi kan uppnå målen. Arbetssättet liknar det man senare möter på högskola och i arbetslivet.

Läs mer om projektveckan här
lowres_kista_R9Q1194.jpg
Cherrie-Kista-e1618833975473.jpeg

Projektvecka #3 - Föreläsning med Cherrie

“Du måste vara smart, ha moral och veta vem du jobbar med”

I samband med läsårets tredje projektvecka hade vi äran att få besök av RnB-artisten Cherrie. Under projektveckan har eleverna arbetat med Mål 8 – Anständiga arbetsvillkor, och Cherrie kom för att berätta om hur hon ser på schyssta villkor inom musikbranschen och värderingar kring samarbeten.

Tre snabba om Tibble Campus Kista

Blockschema

Eleverna läser blockschema, vilket innebär att lektionerna är omkring 2,5 timmar långa med raster. Detta gör att man har längre tid på sig att göra klart uppgifter under lektionstid.

Intensivläsning

Eleverna läser färre kurser åt gången i ett snabbare tempo, och får därmed betyg i slutet av varje termin. Detta gör att eleverna inte har lika många kurser att fokusera på samtidigt.

Schema

Skoldagarna på Tibble Campus Kista pågår generellt mellan kl9-15:30. Detta för att vi tror att eleverna är mer benägna att ta in ny information och lära sig mellan den tiden.

På gång på skolan

lowres_kista_R9Q1130.jpg

Elevföreningar

Eleverna har en viktig roll i skolutvecklingen och genom att engagera sig i föreningar hjälper de till att skapa en skola som alla ska trivas i. Vi har ett elevråd och föreningen Änglarna som arrangerar roliga aktiviteter för alla skolans elever, exempelvis klassmiddagar och Halloweenfirande.

Tibble_kista_lowres-2922-e1629638970734.jpg

UF-företagande

Som elev på ekonomiprogrammet läser du kursen UF-företagande. Eleverna som går kursen ska under ett år starta upp ett nytt företag, driva det och slutligen avveckla det. Kanske driver du vidare företaget i egen regi efter studenten?

Bra att veta

SL-kort

Dator

Språkval

Hitta till skolan

Stödresurser

Elevhälsa

På Tibble utgår vi från att lärande och hälsa går hand i hand. Vi har ett fantastiskt team av kurator, skolsköterska, specialpedagog, skolläkare samt psykolog, som arbetar för att förebygga och stödja eleverna så de ska kunna uppnå kunskapsmålen. 

Kontaktuppgifter till elevhälsan

Studiehjälp

Alla våra elever erbjuds extra plugghjälp i form av Studieforum, en schemalagd tid då alla lärare är tillgängliga för att ge stöd till eleverna i deras studier. 

Vi har också en duktig specialpedagog som jobbar heltid hos oss och som hjälper elever med särskilda behov. Målet är alltid att eleven ska känna att den kan stå på egna ben i klassrummet och har de verktyg den behöver. 

Restaurang Eatery

Skollunch med stil

Eleverna på Tibble Campus Kista äter sin skollunch på restaurang Eatery som ligger ca 200 meter från skolan i Kista Nod. Eatery har 25 års erfarenhet av att laga mat till barn och unga och deras duktiga kockar serverar näringsrika måltider på naturliga råvaror med stor variation.

Lunchen består alltid av minst en huvudrätt med vegetariskt alternativ samt tillhörande salladsbuffé och bröd som ofta bakas på plats. All typ av specialkost kan serveras.

Alla menyer närings- och klimatberäknas för att säkerställa löftet om att servera nyttig mat med minimal inverkan på klimatet .

Läs mer om Eatery här!
lowres_kista_R9Q0752.jpg

#changemaker

Bli en changemaker

Vi utbildar nästa generations changemakers. En changemaker är en person som vill och vågar förändra något. För att eleverna ska besitta de kunskaperna som krävs för att bli en changemaker ges speciella verktyg. Dessa verktyg hjälper dem att forma samtiden och framtiden.