Studieresa Kina

I slutet av mars åkte EKI16A tillsammans med Ramona Holmlund, Carina Bratt och Christian Ahremark till Kina under tio dagar för besök på företag och skolor.

Vi landade i finansstaden Hongkong, och fick beundra alla skyskrapor och vackra byggnader. Eleverna fick även prova på att äta äkta kinesisk mat med pinnar. Dagen efter bar det av till Guangzhou med buss, in i det riktiga Kina där vi besökte två lokala skolor. De kinesiska ungdomarna hade förberett fina spektakel för oss, och vi fick sjunga svenska sånger för dem.

Vi besökte även en underbart vacker park, Baomo Garden, samt fick en rundvandring på Scanias lastbilsfabrik utanför Guangzhou. Scania har även en egen skola som vi besökte, vilket var mycket intressant. Det var en mycket häftig och lärorik resa som genomfördes med bravur av alla fantastiska elever i EKI16A!

Text: Christian Ahremark