Ny matleverantör på Tibble

Vi strävar alltid efter att förbättra skolmiljön för våra elever och anställda. Som ett led i detta har vi sedan en tid tillbaka fått en ny matleverantör i Sodexo.

Skollunchen lagas på plats i vårt tillagningskök av deras duktiga kockar som också har utbildning i att hantera och laga specialkost för de elever som behöver det. Många av recepten som används är framtagna tillsammans med Svenska Kocklandslaget.

Det finns minst två rätter på menyn varje dag varav en är vegetarisk, och det erbjuds även ett varierat salladsbord. När fisk eller kött serveras är det alltid MSC-märkt respektive transporterat och slaktat i enlighet med svenska djurskyddsregler. Sodexo arbetar även med ett tydligt miljöperspektiv och utesluter därmed köttråvaror från djur som fått antibiotika eller tillväxthormoner, samt livsmedel som innehåller smakförstärkare, syntetiska färgämnen, eller ocertifierad palmolja. Vi arbetar också aktivt med att minska matsvinnet för att bidra till en bättre miljö.

I samband med bytet av matleverantör har Tibble valt att köpa in nytt matporslin, uppläggningsfat, och riktiga glas till matsalen för att göra lunchmiljön ännu bättre.