UF-galleria

Välkommen till TIbbles UF-galleria! Här ställer årets UF-företagare ut sina fantastiska produkter och tjänster som du har möjlighet att köpa. Tryck på länken under varje företag för att komma till köpsidan. 

Eleverna som bedriver UF-företag går ekonomiprogrammet eller läser kursen Entreprenörskap (UF) som individuellt val.

 

Här kan du se UF-företagens reklamfilmer!

Appear UF

Vår affärside går ut på att vi vill skapa stilrena datorfodral som med dess reflex håller dig synbar och säker i mörkret. Våra datorfodral håller både dig och din dator säker samtidigt som det fungerar som en snygg accessoar som får dig att sticka ut.

Elever: Julina Moquist, Alexander Borgquist, Louise Bondesson, Elsa Langley, Gustav Kihlbaum

 

Instagram
Reklamfilm

DDNT UF

Vi på DDNT vill under UF året göra feta kläder och accessoarer som vi själva vill ha och hoppas andra också tycker är feta. Vi vill sprida vår glädje och energi samtidigt som vi vill ha stil, därav Greg vår gås och logga. Vi prioriterar kvalitet och vill sälja produkter som vi kan stå för. Stil, kvalitet och att ha kul är viktigt och de ena ska inte komma utan de andra. 

Intresserad??

Hör av dig på Instagram

 

Instagram
Reklamfilm

Essentials UF

Vår affärsidé är att förvara dina saker på ett miljömedvetet och stilrent sätt genom att du använder våra handgjorda förvaringsfodral, ex necessärer och pennskrin som är gjorda av spilltyger från miljömedvetna företag.

Vi tillfredsställer våra kunders behov av ordning och reda genom att erbjuda enkla, stilrena och hållbara förvaringsfodral för tillfällen som kräver organisering av “just the essentials”, såsom packning inför resor eller förvaring av skolmaterial.

Elever: Siri Calner Jönsson & Tilda Saxer

 

INSTAGRAM
Reklamfilm

Farmors Vetekuddar UF

Farmors Vetekuddar UF tillverkar vetekuddar på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Alla produkter är gjorda på 100% ekogoliskt bomull samt kravmärkt vete från en lokal bonde. Marghareta är en rektangel vetekudde med tre innerkanaler och är tillgänglig i tre olika färger.

Barbor är en vetekudde som är formad efter nacken för bästa möjliga komfort.

Alla vetekuddar går att värma i antingen ugn eller mikro men går även bra att kyla ner.

Elever: Ella Franzen, Robin Miles, Emelie Toll och Truls Rosenhamer

Instagram
Hemsida
Reklamfilm

Galet Grönt UF

Allt fler arbetar i dagsläget hemifrån. Vi på Galet Grönt UF vill därför hjälpa till att hålla energin uppe under hela arbetsdagen. Det kan vara svårt att få tiden att räcka till, men genom våra färdigpackade mål är det klart på nolltid. Perfekt till dig själv eller att dela med någon där hemma. Liva upp hemmakontoret genom våra redan färdig planerade mellanmål för veckans alla vardagar! 

Elever: Olle Holmlöv, Beatrice von Sterneck, Sofia Hansen, Ida Svensson, Fred Burén 

 

INSTAGRAM 
Reklamfilm

Gotote UF

Vi säljer återanvändbara matkassar gjorda av jute. Vi har valt materialet jute då det är klimatkompenserat och slitstarkt. Våran kasse är smidig att bära, samtidigt som den rymmer mer än en vanlig plastkasse. Kassen är utformad för just mathandling och den har därför de perfekta måtten och en stadig botten. Vårt fokus ligger på miljö och därför har vi valt en leverantör som delar dessa värderingar så att hela kedjan, från växt till färdig kasse är hållbar. Vill ni veta mer? kolla in vår hemsida!

Elever:

Ella Enander, VD
Oliver Thomason, Administrations- och kommunikationsansvarig, vice VD
Oscar Vik, Försäljningsansvarig 
Thea Lydahl, Marknadsföringsansvarig
Olivia Rosenhamer, Ekonomiansvarig 
Simon Johannesson, Produkt och inköpsansvarig


INSTAGRAM

HEMSIDA

Reklamfilm

Heroes UF

Vi säljer egengjorda pärlarmband i fyra olika färgkombinationer med bokstavspärlor i mitten där det står "HERO". Armbanden är designade av barn med cancer som vi tagit kontakt med och vi skänker 30% av priset på varje armband vi säljer till Barncancerfonden.

Elever: Julia Blomgren, Anna Edlund, Linn Reher, Vincent Turina och Emil Svenander

 

Instagram
Hemsida
Reklamfilm

 

Hiderate UF

Hiderate UF är ett företag som erbjuder vattenflaskor med ett förvaringsutrymme för mindre värdesaker. Syftet med produkten är att underlätta vid sport och fritidsaktiviteter. Vi riktar främst produkten till träningsintresserade men den passar även för vardagligt bruk.

Elever:
VD- Sabina Olstedt
Marknadsföringsansvarig- Amanda Cedstedt
Ekonomiansvarig- Alicia Asterbom
Personalansvarig- Emma Rydberg
Administration och kommunikation- Jennifer Barnå
Försäljningsansvarig- Maximilian Burnäs
Produktion och inköpsansvarig- Louise Borgström

 

Instagram
Facebook
Reklamfilm
Hemsida

Hydro UF

Vi på Hydro UF säljer hållbara vattenflaskor som är gjorda i metall. Vattenflaskorna är lätta att ta med sig tack vare den smidiga karbinhaken på flaskans lock. 10 kr per såld flaska kommer att skänkas till WaterAid för att fler ska få tillgång till rent vatten. Du som gillar att röra på dig eller bara vill ha ett smidigt sätt att ta med dig din vattenflaska eller helt enkelt bara att du dricker vatten, så är vår vattenflaska perfekt för dig.

Elever:
Clara Humbla - marknadsansvarig och personalansvarig.

Annie Höxter - verkställande direktör och inköpsansvarig.

Kristoffer Loiborg Sjölund- ekonomiansvarig och administrationsansvarig.

Sean Wennerland - säljansvarig.

 

Instagram
Hemsida
Reklamfilm

 

ILLBATTING Design UF

ILLBATTING säljer egendesignade klädesplagg som dekorerats genom handmålade motiv samt påsydd dekor. Företaget strävar efter att plaggen ska uttrycka kreativitet och inspirera till att våga sticka ut, därav namnet ILLBATTING.

ILLBATTING är ett gammalt ord som betyder rackarunge, en sådan som vågar gå sin egen väg, som vågar sticka ut och inte endast följa strömmen. Detta budskap, samt att plaggen endast tillverkas i små upplagor, ska ge ett mervärde och styrka företagets kärnvärden om att plaggen och de som bär plaggen är unika.

VD och ensam drivande i företaget är Matilda Lindgren i klass EKI18A.

 

Instagram
Hemsida
Reklamfilm

Jeancessories UF

Vår affärside är att skapa unika och hållbara datorfodral tillverkade av återvunna jeans för att få fram en miljömedveten produkt. Insidan är fodrad för att skydda datorn och jeansfickan är placerad på framsidan för förvaring av till exempel pennor, laddare eller mobil. Fodralen försluts med en dragkedja och passar för datorer upp till 15 tum även med plats för böcker och papper. Varje fodral är handsytt, unikt och kostar 249 kr. 

Elever: William Brehmer, Johanna Anderzén, Karl Alexandersson, Tilde Höweler, Joel Eklund och Sophie Stenborg. 

Instagram
Hemsida
Reklamfilm

Leathercraft Täby UF

LeatherCraft Täby tillverkar och säljer egendesignade, handgjorda och högkvalitativa läderaccessoarer under varumärket LCT. Vi använder hållbart återanvänt äkta läder.

Elever: Johan Axelsson Håkanson, Nils Björkman, Andreas Larsson, Daniel Svensson och Jack Nilsson Nordlund

Instagram 
Facebook/köpsida
Reklamfilm

Liten UF

Vi erbjuder stilrena tygkassar med ett tryck som barn på förskolor har varit med och skapat. Tanken är att barnen har ritat för att hjälpa sjuka barn som drabbats av cancer. En liten del av vinsten går därför till barncancerfonden. Tygkassen kostar 99kr + 24kr frakt och kan köpas via Instagram @liten.uf, Facebook LitenUF eller mail: liten.ungforetagsamhet@gmail.com

Elever: Caroline Sterner, Tindra Anjou, Felix Engblom, Olle Palo och Lisa Hallberg.

Instagram
Reklamfilm

Moncase UF

Moncase är ett Uf företag som säljer datorfodral. Vår vision grundar sig på att vi ska ha nöjda kunder och glada kunder samt att vår försäljning bidrar till räddandet av regnskogarna och djurens rätt till liv, då 10 % av vår vinst går till organisationen Raddaregnskogen. Moncase är enkelt sagt till för dig som är i behov av ett snyggt och stilrent datorfodral, för endast 199 kr. 

Elever: Noa Jangard, Jonatan de man Lapitdoth, Isabelle Carlsson, David Själin, Alexander Söllested

Instagram
Hemsida 

Reklamfilm

Najé UF

Våra produkter kombinerar mode med säkerhet då vi säljer reflexkepsar och -mössor. Produkterna vi erbjuder är designade med reflexerna i åtanke vilket innebär att reflexerna inte tar något ifrån utseendet. Våra produkter ser bra ut samtidigt som de hjälper dig synas i mörker och trafiken. Reflective och Classic är våra kepsmodeller. Stellar och Lunar är våra mössmodeller. Alla produkter vi säljer har vår Najé patch i reflex på framsidan som reflekterar ljus upp till 70 meter!

Elever: 

VD: Arvid Nyberg

Ekonomiansvarig: Erik Burnäs

Produkt- och inköpsansvarig: Jonathan Åsheim

Marknadsföringsansvarig: Neo Arnfjell Hedström

Försäljningsansvarig: Anton Thebo

 

Instagram
Hemsida
Produkter
Reklamfilm

Nassarius Jewelry UF

Vi erbjuder våra kunder simpla silversmycken som passar alla tillfällen och klädstilar. Vi på Nassarius Jewelry ansåg att det var alldeles för svårt och dyrt att hitta och köpa enkla smycken utan någon design. Därför är vårt mål att erbjuda precis vid vi är ute efter till våra kunder på ett smidigt och priseffektivt sätt! Välkommen och köp våra silver ringar och armband.

Elever: Sahand Azizmohammadi, Conlaed  Schmidt, Erik Karlsson, Max Wallman och Alexander Ullbin

Instagram
Hemsida 
Reklamfilm

 

 

Norse Legacy UF

Vi på Norse Legacy UF vill förse Sveriges unga befolkning med stilrena och kvalitativa ringar till ett bra pris, och samtidigt bidra till Cancerfondens kamp mot cancer. Ringarna är i 925 sterling silver och är designade av oss på Norse Legacy med inspiration av den Nordiska naturen. 

 

Elever: 

VD, Marcus Augustson

Ekonomiansvarig, Edvin Jernhall

Marknadsföringsanvarig, Ellie Willhelmsson

Försäljningsansvarig, Simon Fällman

Produktion, Filip Sundelius

Kommunikation och produktion, Hanna Witt

 

Instagram
Hemsida
Reklamfilm

Regift UF

Vår affärsidé för ReGift UF är att tillverka återanvändbara presentpåsar av textilavfall som ska möta en stor målgrupp med vår mångsidiga design och användning. Vi ska ersätta det oändliga pappersavfallet kring högtider och födelsedagar med ett mer miljövänligt alternativ. Vårt mål är att lyckas få folk att testa något nytt, miljövänligt, smidigt och prisvärt. Återanvändning är ordet vi brinner för och vi vill att de svenska hushållen ska göra det i framtiden.  

 

Elever: 

VD: Emma Hoffmann
Marknadsansvarig: Wilma Helleday Roxing
Ekonomiansvarig: Christoffer Broberg
Försäljningsansvarig: Anton Svensson
Leverantörsansvarig: Isabelle Durbin

Instagram
Hemsida
 

Re-light UF

Re-Light är ett UF företag som tillverkar doftljus av återanvända glasburkar och återananvänt stearin från Tibble kyrka. En veke knyts runt toppen av produkten för att dels fungera som dekoration, men även ge möjlighet för kunden att tillverka sitt eget ljus efter förbrukning. Detta uppmuntrar till genomtänkt konsumtion och fyller även vårt kärnvärde, hållbarhet. Genom en cirkulär ekonomi ökar vi dess livslängd och tar vara på resurser. Ljusen säljs i dofterna “Nytvättat” och “Vårvind”, i storlekarna liten (59 kronor) och stor (99 kronor). 

 

Elever:

Johanna Vestman; VD

Astrid Dolvik; Ekonomi, administration- och kommunikationsansvarig 

Maja Sköld; Försäljningsansvarig 

Clara Källström; Marknadsföringsansvarig 

Elise Murray; Inköpsansvarig 

 

Instagram
Reklamfilm

Serva UF

Vi säljer stilrena vattenflaskor utav rostfritt stål med djur tryck. Flaskan rymmer 600 ml och har en skruvkork med ett uppfällbart munstycket, Vi vill arbeta för djurens rätt och därför säljer vi en miljövänlig vattenflaska.

10% av vinsten går till Djurens rätt

Elever: Isak Hansson Edward, Anna Åkeby, Lucas Jansson, Elin Göransson, Emy  Frykman, Dzesika Waloch 

Instagram 
Reklamfilm

Vloce UF

Vi säljer veganska träningskläder i form av träningshoodies och tränings T-shirts i olika färger. Våran produkt är lightweight och märks därför knappt av under träningspasset. Dessutom är kläderna svettavledande, vilket bidrar till att du håller dig sval och torr under träningspasset. Kläderna passar perfekt för den som eftersträvar sköna träningskläder att ha på sig på gymmet, på lagträningen eller i löparspåret.

Elever: 
Jonathan Irbe Litborn (VD)

Erik Hakenäs (Marknadsförings- och försäljningsansvarig)

Jesper Jonsson (Inköpsansvarig)

Kian Rahmanian (Försäljningsansvarig)

William Ericsson (Marknadsförings- och försäljningsansvarig)

 

Instagram
Reklamfilm

 

Walkwithart UF

Vår affärsidé är att lyfta mindre uppmärksammade konstnärer genom att trycka deras konst på miljövänliga tygkassar. Tanken är att göra en vara som är en snygg substitutsprodukt till plastpåsen. 

Elever: Paulina Fagerström, Christoffer Andersson, Leo Lindmark Söderstam och Jonna Runberg. 

 

Instagram
Hemisida/köpsida
Reklamfilm