Informations- och medieteknik

Inriktning Informations- & medieteknik 

Teknikprogrammet ger dig en bred behörighet till många universitets- och högskoleutbildningar. Du får färdigheter i teknik och kunskaper om den tekniska utvecklingen.

Teknikprogrammets bas finns i ämnena teknik, fysik, kemi och matematik – ämnen som ger dig verktyg att förstå, uttrycka och analysera tekniska sammanhang. Utbildningen har dessutom ett tydligt entreprenöriellt perspektiv. Yrken som teknikprogrammet förbereder särskilt bra för är civilingenjör/ingenjör, IT- och datatekniker, programmerare, dataspelutvecklare, robotprogrammerare, webbutvecklare, medicinsk tekniker, multimediatekniker eller app-utvecklare.

Inriktningen Informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i kommunikations-, informations- och mediateknik. Du studerar datorkommunikation, programmering (Java och Java Script), digital media, webbutveckling (HTML5 och CSS3) samt datoruppbyggnad.

 

Fördjupning programvaruutveckling

Inom programfördjupningen programvaruutveckling inriktar du dig särskilt på dynamisk webbutveckling, databashantering (PHP och SQL) och robotik.

 

Fördjupning Teknik och Naturvetenskap - Nyhet!

Är du intresserad av både teknikprogrammet och det naturvetenskapliga programmet och har svårt att bestämma dig för vilket program du ska välja? Då har vi skapat den nya fördjupningen just för dig!

Genom att välja den tekniskt naturvetenskapliga fördjupningen får du läsa både teknikrelaterade kurser så som programmering, teknik, webbutveckling, dator- och nätverksteknik men också mer kemi, fysik och biologi. Detta spår ger dig en ännu bredare behörighet till universitet och högskolor.

Förberedd för framtiden

Det är viktigt att eleverna under utbildningen får uppleva hur teknikbranschen fungerar och att de får börja bygga sina kontaktnät med framtida arbetsgivare.

Tidigare år har vi åkt till ett europeiskt land och gjort studiebesök på teknikföretag och it-mässor. Senast besökte vi IFA-mässan i Berlin, en av världens största mässor för teknik och hemelektronik. Där fick eleverna se och prova den senaste tekniken och de kommande nyheterna. Bland annat smarta glasögon och armbandsklockor, fitnessband och den böjda TV:n. Eleverna fick också bekanta sig med det smarta hemmet.

Förutom mässbesöket hann klassen även med mycket annat: Tekniska muséet där vi studerade tyska uppfinningar, två känslomässigt starka besök vid Checkpoint Charlie och vid koncentrationslägret Sachsenhausen. Resan avslutades med ett mycket intressant och uppskattat besök på Berlins akvarium och terrarium.