Samhällsvetenskap

Inriktning Samhällsvetenskap

På inriktning Samhällsvetenskap fördjupar du dig inom ämnen som Samhällsvetenskap, Historia och Internationella relationer. Du arbetar utifrån begreppen demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö ur både ett svenskt och internationellt perspektiv.


Här på Tibble arbetar vi utifrån mottot samhället i klassrummet och klassrummet i samhället. Vi har ofta intressanta och aktuella gäster som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Vi fördjupar oss i verkligheten genom studiebesök och Tibble har sedan länge ett nära samarbete med universitet och högskolor. Våra arbets- och examinationsformer är desamma som de du kommer att möta vid högre studier, vilket innebär att du kommer att vara väl förberedd när du går vidare från gymnasiet. Goda exempel på detta är diskussioner, debatter, seminarier, rollspel och olika typer av vetenskapliga fördjupningar.

Alla lärare du möter på samhällsvetenskap på Tibble är kunniga och engagerade, med specialkunskaper inom områden som internationella relationer, modern historia och kommunikation.