Medier, information & kommunikation

Inriktning Medier, Information & kommunikation

Den här inriktningen passar dig som har ett stort samhällsintresse och passion för att uttrycka dig genom bilder och skrift och som vill förstå hur människor lever och kommunicerar.

Här arbetar vi med verklighetsbaserade medieövningar. Vi ger dig verktygen för att kunna producera nyhetsmaterial och välja rätt medieplattform för att nå ut med ditt budskap. Du tränar också på att framställa visuell retorik och på hur du kommunicerar med olika målgrupp genom reklam, nyheter och livsstilsmedia. Lärarna är utbildade mediepedagoger med lång yrkeserfarenhet från reklam, foto, webbproduktion och journalistik. Undervisningen sker i våra studior, där du som elev har tillgång till modern medieutrustning. Här får du bland mycket annat möjlighet att lära dig att göra foto- och videoreportage där du intervjuar enskilda personer eller företag.

Under utbildningen gör vi även flertal studiebesök. Bland annat åker vi till Tekniska museet för att göra en nyhetssändning i deras TV-studio, samt besöker Berghs School of Communication för att lära oss mer om vidareutbildningar på mediaområdet.

 

Elevarbeten

Klicka på nedan länkar för att ta del av delar av det arbete som våra elever på Media-inriktningen har gjort.

Inom kursen Foto

Inom kursen Grafisk kommunikation (Filmaffischer)

Inom kursen Grafisk kommunikation (Illustrationer)

Inom kursen Medieproduktion 1 (Mötet)

Inom kursen Medieproduktion 2 (Reklamfilm)