Egen idrott (LIU)

Om du utövar en idrott som inte finns i katalogen är det här du ska läsa vidare. Det här alternativet är till för dig som vill använda dina 200 individuella val-poäng till att satsa mer på din idrott.

I kursen arbetar du främst praktiskt. Utöver det tillkommer planering, genomförande och analys av träningsprogram samt hur vald idrott utvecklar den kroppsliga förmågan. Andra områden som behandlas är hälsoperspektiv, idrottsorganisation och historia. Etik och moral med fairplay ska genomsyra kursen.

Du disponerar tiden i samråd med skola och berörd förening. Du har möten på skolan med en undervisande lärare och din lärare kommer även att ha kontakt med din tränare. Kurserna är till för din individuella utveckling.

Du som väljer LIU med egen idrott, läser 200 poäng inom ämnet specialidrott. Poängen utgör dina individuella val som startar från årskurs 1 för dig. 

-Idrott och hälsa 1- specialisering 100 p och
-Idrott och hälsa 2- specialisering 100 p

LIU med egen idrott är öppen från årskurs 1 för dig som väljer att studera på Tibble Gymnasium och blir antagen till något av följande program & inriktningar:
Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi,
Naturvetenskapsprogrammet inriktning natur,
Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhälle eller
IHL - Idrott, Hälsa och Ledarskap.

Om du väljer ett annat program är det öppet att söka i årskurs 2 och 3.

 

Ansökan

Ansökan skickas senast den 15/2 2021 till:

Göran Cumzelius
Tibble Gymnasium, 
Box 151
183 22 Täby

 

Ansökningsblankett för LIU hittar du här.

Kontakt

GÖRAN CUMZELIUS
Skolansvarig Tibble gymnasium
0709 75 2912