Ekonomi

EK

Är du intresserad av ekonomi eller juridik? Då ska du välja ekonomiprogrammet.

Här utbildar vi blivande ekonomer och jurister. På Ekonomiprogrammet får du under dina tre år både teoretisk och praktisk erfarenhet av ditt framtida yrke. Du får göra studiebesök på företag och rättegångar samt lyssna till föreläsare från universitet, rättsväsende och näringsliv.

Tibble är ensamma i Stockholm med att ha två förstelärare i ekonomi. Dessutom har alla ekonomilärare yrkeserfarenhet från näringslivet och det säkerställer att eleverna får en utbildning av högsta kvalitet.

Inom ramen för Ung Företagsamhet får du möjlighet att utveckla en egen affärsidé, och därefter starta och driva ett företag.

Vi vill att du från början ska arbeta i den digitala miljö som professionella ekonomer och jurister verkar i. Därför får alla våra nya ekonomielever en bärbar dator att använda under sin studietid hos oss.

Välkommen till Ekonomiprogrammet på Tibble!

Antagningsgräns & Median 2020

Ekonomi Ekonomi: 280/300
Ekonomi Juridik: 280/300
Internationell Ekonomi: 277,5/295 

Ung företagsamhet

"UF-året har för mig varit något av det mest intressanta jag gjort i livet."
- Elsa Beckérus´, Art In Progress UF.

Läs mer om UF här

Poängplan

Här kan du ladda ner hela Ekonomiprogrammets poängplan

Poängplan Ekonomi

kontakt

Biträdande rektor Tove Skytt
073-661 27 70

Läs Mer

Inriktningar

Ekonomi Ekonomi

Du som väljer inriktning Ekonomi är intresserad av hur samhället styrs och fungerar, samt vilken roll företagen har i samhällsutvecklingen. Vi motiverar dig att hitta dina drivkrafter, och ger dig träning i att jobba i team och som självständig problemlösare.

Läs mer

Ekonomi Finans (fördjupning)

Finans väljer du som tycker att matematik är intressant och utmanande. Du kanske även ser en framtid för dig själv inom finansvärlden. Matematiken tar upp ekonomiska tillämpningar som gör att du förstår hur finans och matematik hänger ihop.

Läs mer

Internationell Ekonomi (fördjupning)

Tibble’s international economics program is one of the longest running business programs in Norrort for students interested in an international career.

Läs mer

Juridik

Ekonomi Juridik väljer du som vill ha ekonomiämnet som grund, och som dessutom har ett stort intresse för rättvisa i samhället, kriminologi och juridik.

Läs mer