Traditioner på Tibble

Här på Tibble har vi många tradioner som är mycket uppskattade av både elever och personal.

Esteternas musikal

Esteternas musikal är en årlig höjdare på Tibble. Den är mycket välbesökt och Täby kommuns största kulturevenemang. Genom åren har flera musikaler satts upp, allt från Mamma Mia till The beauty and the Beast.

Författardag

Varje år anordnar svensklärarna tillsammans med Tibbles skolbibliotek en uppskattad författardag för eleverna i årskurs 2. Syftet är att öka intresset för litteratur. Dagen tillbringas i Tibble teater, där välkända författare framträder.

Exempel på författare som deltagit under åren: Anna Hallberg, Anna Jansson, Bengt Ohlsson, Bob Hansson, Christina Wahldén, Cilla Naumann, Daniel Boyacioglu, Daniel Sjölin, Emil Jensen, Helene Rådberg, Ingela Wall, Ingrid Olsson, Johanne Hildebrandt, Jonas Hassen Khemiri, Karin Ström, Katerina Janouch, Lena Kallenberg, Maria Küchen, Mats Berggren, Mats Kempe, Niklas Krog, Peter Kihlgård, Sara Villius. Anders de la Motte, David Lagercrantz.

Julavslutning

Julavslutningen på Tibble är en traditonsenlig julavslutning med klassiska julsånger. Men för att få lite extra glans och glamor på denna dag så brukar esteteleverna visa upp sina fantastiska talanger genom att göra ett bejublat julspel.

Luciatåg

Varje år genomför estetelverna ett mycket vackert och stämningsfullt luciatåg i Tibble kyrka.

Orientering

Anordnas för åk 1 och 2. Eleverna får själva välja nivå/svårighetsgrad på den bana de ska springa. Syftet är att få eleverna att hitta i skog och mark med hjälp av karta och om man vill, kompass. Åk 1 genomför sin dag på Ensta Krog och åk 2 i Skavlöten. Platserna erbjuder lite olika miljöer och svårigheter.

Rodd på Djurgården

Rodden har blivit en tradition på Tibble. Från skolledningens sida ser vi gärna att denna dag blir en dag för både kropp och själ, en dag när vi flyttar ut undervisning till en del av Sveriges första Nationalstadspark, södra Djurgården.

Samlingen i Tibble teater

Några gånger per termin bryter vi undervisningen och ger eleverna på Tibble möjlighet att ta del av olika evenemang i Tibble teater. Det kan vara allt från gästföreläsare, en politisk debatt eller esteterna som uppträder.

Sommaravslutning

Traditionsenlig avslutning med underhållningför åk 1 och 2 sker i Tibble teater.

Student på Tibble

TibbleDagen

Tibbledagen är en ny tradition på Tibble gymnasium som syftar till att främja Tibbles gemenskap, överskrida programgränser, samt visa på skolans mångfald. Den första Tibbledagen firades tisdag 4 december 2018 genom en samling med musikaliska framträdanden av elever från flera av våra olika program. Tibbledagen kommer att vara återkommande och firas genom samling och andra aktiviteter.

Årets Tibbledag firas 19 november 2019.

Tibblekampen

Detta är ett tillfälle där de nya klasserna i åk 1 ska lära känna varandra och sin handledare,  genom att under lekfulla former gemensamt hjälpas åt att samla poäng till sin klass. Dagen avslutas med en stafett på 16x 100 m samt en utslagsgivande dragkamp.
Detta har varit en uppskattad tradition på vårt gymnasium sedan 12 år. Vinnande klass bjuds senare på tårta.