Tibble-lag till final i juridik-sm

Tibble Gymnasiums lag Corpus Juris Civilis har som enda Stockholmslag kvalificerat sig till final i Skol SM i juridik, med bäst resultat i hela Sverige!

Skol SM i juridik, där 204 gymnasielag från hela Sverige tävlade i grundomgången, publicerade igår sitt resultat. Deltagarantalet var i år rekordstort, och lag från hela Sverige var med om slogs om de fyra finalplatserna i Grande Finale. Och bäst av alla lyckades lag Corpus Juris Civilis från Tibble! Med flest antal poäng på tentan knep de en åtråvärd finalplats!

Den 8 februari satt nästan 50 elever (8 lag) på Tibble gymnasium och skrev tenta i fyra timmar. Många timmars förberedelse och ett brinnande engagemang från både lärare och elever resulterade alltså i fantastiska 22 av 25 poäng! Vilket gjorde de till bästa laget i Sverige där snittpoängen låg på 11,5. Något som borgar för att de kommer lyckas väl även i den stora finalen!

Grande Finale äger rum på Stockholms Universitet den 16/4 och fyra lag kommer göra upp om titeln Svenska mästare i juridik: Tibble Gymnasium Campus Täby, Katedralskolan i Växjö, Luleå Gymnasieskola och Mora Gymnasium. Då blir det rättegångsspel i 6 timmar.

Otroligt spännande!

För vidare information hänvisar jag till Madeleine Silfverberg, lärare i juridik på Tibble Gymnasium Campus Täby:

Madeleine.silfverberg@tibble.nu