Skol-sm i juridik

I veckan gick första delmomentet av Skol-SM i Juridik av stapeln där 200 lag från hela Sverige tävlar mot varandra i just juridik. Första momentet bestod av en 3 timmar lång tenta som avgör vilka 8 lag som går vidare till rättegångsspelet och slutligen Grande Final.

Från Tibble deltog lag från juridikklassen i både åk2 och åk3 (EKJ18a, EKJ18b, EKJ19a och EKJ19b). Madeleine Silfverberg som är förstelärare i juridik på skolan har ansvarat för Tibbles medverkan i tävlingen.

"Det här ger eleverna en verklig inblick i hur det är att studera på Universitetsnivå och även hur det är att förbereda sig inför tentamen. Samtliga deltagande elever har ansträngt sig utöver det vanliga och det är kul att se deras förmågor att ta till sig instruktioner på en helt ny nivå" berättar Madeleine.

Vilka lag som går vidare till nästa moment meddelas den 8 mars. Vi håller tummarna!

Läs mer om tävlingen här!