Gymnasie-SM i programmering

Programmeringsolympiaden är Sveriges största gymnasietävling i datorbaserad problemlösning. Varje år koras Sveriges gymnasiemästare i programmering, som även blir uttagna till landslaget och till de internationella tävlingarna.

I årets upplaga tävlade 400 elever varav 15 från Tibble. Under hösten hölls kvalificeringstävlingar där Marcus Elg i TE18B placerade sig på en 5:e plats som tog honom till finalen som arrangerades i helgen. Marcus slutade som 10:e bästa i Sverige av de 38 som tog sig till final.

”Tävlingen har visat mig ett annat perspektiv av programmering än jag tidigare hade upplevt, innan tävlingen visste jag inte att det gick att tävla i det. Den hjälpte mig att förbättra mina färdigheter med att skriva effektiv och optimerad kod. Genom den höga tidspressen utvecklar man även färdigheten att snabbt lösa problem. Sammanfattningsvis har det varit en rolig och lärorik upplevelse som jag rekommenderar alla teknikelever.”

Stort grattis Marcus!

Läs mer om tävlingen här.