Hackathon 2021

Nu är det äntligen dags för Hackathon 2021!

Under två mycket intensiva dagar kommer två lag från TE19A representera Tibble Gymnasium Campus Täby i årets Hackathon. Totalt är det 18 lag från 13 skolor som kommer delta i tävlingarna. Extra spännande i år är att ett av Tibbles lag består enbart av tjejer, något som aldrig tidigare hänt i tävlingen.

Lovisa Gyllensten är lagledare för tjejlaget och ser årets tävling som en möjlighet att visa vad tjejerna går för.

- Det har också varit en bra möjlighet till att få nya kunskaper men även en bra grund inför gymnasiearbetet. Det här har gjort oss som grupp tajtare och fått lära känna nya sidor hos varandra.

Vi håller tummarna för båda lagen och önskar er lycka till!

 

Lagen från Tibble

Lag HELEN: Lovisa Gyllensten (lagledare), Haiyue Zhang, Ella Mellander, Erika Ullmann Nordström, Nike Nederström.

Lag Jahangir Fanclub: Otto Strömberg (lagledare), Mathias Åhlander, Karim Haque, Eric Nordenadler, Alexander Stephanson.

Längre ner på sidan kan du se presentationsfilmer från de båda lagen.

 

Hackaton är finalen av #HackYourWorld som är en gemensam satsning av IBM, Ericsson och Drivhuset för att inspirera gymnasieelever till hur teknik bidrar till hållbar utveckling, samt stärka deras mod och förmåga till egen innovation. #HackYourWorld organiserades första gången 2016 och programmet består av tre delar som kompletterar varandra; kick-off på Ericsson, bootcamp inför finalen med möjlighet till coaching och Hackaton-finalen.

Läs mer om tävlingen här!