Digitalt firande av FN-dagen

Enligt tradition bjuder esteteleverna på Tibble Gymnasium Campus Täby varje år in till show för att fira FN-dagen som infaller den 24 oktober. Men i och med den rådande pandemin kommer eleverna på skolan i år få ta del av musik, sång och dans genom en digital show som visas fredag 23 oktober i varje klassrum.  

- Det är en mycket viktig del i arbetet på det estetiska programmet men också en viktig del för skolan i arbetet med att skapa en Tibble-anda, förklarar Mikael. Han berättar att årets digitala inspelning är en rolig och nyttig upplevelse för esteteleverna som får lära sig jobba mot kameran.  

Årets produktion sker i samarbete med Frans Schartau-institutets Scenteknikerutbildning som står för ljus- och videodesign, och ljudet är inspelat och mixat av Mikaels egen son Samuel Littwold. Under programmet lyfts även det insamlingsprojekt som skolans egna FN-förening driver; Projekt Flicka. Föreningens ordförande Astrid Dolvik har länge brunnit för jämställdhetsfrågan och tycker att firandet av FN-dagen är en viktig händelse på skolan.  

- Vi vill uppmärksamma Tibbles elever om att det finns en värld utanför korridorerna som behöver stöd, hjälp och hopp i olika sammanhang, berättar Astrid som också menar att anledningen till att årets samling visas digitalt istället för på scen bara är ännu ett sätt att understryka hur någonting kan eskalera och att allas insats krävs för att skapa en bra tillvaro.