Programmeringsläger

Programeringsläger på KTH
februari 2018

Från den 23:e till den 25:e februari har några av oss teknikare i årskurs 2 på Tibble fått chansen att delta på ett programmeringsläger vid KTH:s Valhallavägen campus. Lägret arrangerades av Ung Vetenskapssport. Majoriteten av tiden på lägret spenderade vi på att lyssna på föreläsningar. Dessa aktiviteter gav oss repetition av vissa programmerings begrepp såsom datastrukturer och problemlösning, men de av oss som var mindre bekanta med programmering fick lära sig helt nya koncept, till exempel dynamisk programmering och grafteori. Ledarna som föreläste var oftast tydliga med sina förklaringar, och gav vidare också bra exempel på när det förklarade konceptet kan användas för att lösa problem. På grund av de flesta Ledarnas tydliga och bra exemplifierande utlärning, kändes det verkligen spännande att fortsätta lyssna.

Några av oss som deltog lägret har funderat på att plugga vidare på KTH, och detta läger har gett oss en bra försmak på hur det skulle se ut. Förutom att vi fick vara vid ett par salar inuti huvudbyggnaden för alla föreläsningar, bjöd lägret också oss på en rundtur runt stora delar av campuset. Bland annat besökte vi KTH biblioteket, studentkår huset och ett par restauranger som fanns inuti campuset. 

På de två kvällarna som tillbringades på lägret, fick vi deltagare ta en paus från allt inlärande, och avsluta dagen med brädspel och valfri programmering på egen hand. Dessa två pass gav dels möjlighet till att diskutera och prata med ledarna, men också till att repetera de begrepp som ledarna hade föreläst om under dagen. Sen gav lite socialt umgänge via brädspel inte någon skada heller. 

Även om några få föreläsningar var ganska otydliga och oförberedda, samt att föreläsningar vid enskilda tillfällen blev försenade mer än 30 minuter, skulle vi ändå bedöma detta läger som en upplevelse värd att återuppleva nästa år!