jason-dent-WNVGLwGMCAg-unsplash-1.png

Våra elever

Intervju med Philip Hedberg

Lärare i samhällskunskap och ordförande i skolans FN-förening

När Philip Hedberg klev in i Tibble Campus Täbys korridorer kände han direkt att han var på rätt plats. Philips vision är att vara en inspiratör inom ämnet samhällskunskap som han undervisar i, med förhoppning att den passionen också smittar av sig till eleverna. Centralt i hans undervisning är att eleverna ska känna att de växer som individer och han arbetar aktivt med att kunna föra en dialog mellan teori och praktik, någon som han anser är extra viktigt i dagens samhällsdebatt.

”Jag ställer höga krav på mina elever och tillsammans skapar vi ett gemensamt och tydligt fokus — ett fokus som präglar Tibbles ungdomar; de är ambitiösa, målinriktade och positiva. Det är med andra ord en riktigt fröjd och förmån att få arbeta här på heltid.”

Parallellt med undervisningen driver Philips även skolans FN-förening, som är ett samarbete med svenska FN-förbundet. Alla elever på Tibble Campus Täby kan engagera sig i föreningen som arbetar aktivt med att försöka skapa en bättre värld genom globalt engagemang.

”Genom åren har vi arbetat med flera olika projekt där vårt senaste arbete handlade om att stärka flickors rättigheter i världen genom Projekt Flicka.”

Utöver det har Tibbles FN-förening även skickat kläder till flyktingar i Zambia, genomfört boksamlingar till skolor i Bangladesh och samlat ihop pengar till ett brunnsbygge i Uganda för att ge människorna där möjlighet till rent vatten.