Föreläsning i studieteknik för ÅK9

Ska du eller ditt barn börja gymnasiet till hösten och vill få tips på hur du klarar av studierna på bästa sätt? Anmäl dig till vår digitala föreläsning i studieteknik 27 april kl17!

Många elever i årskurs 9 ser nog fram emot den stundande skolavslutningen som innebär slutet på grundskolan och starten på gymnasiestudierna. En spännande och rolig tid med möjlighet att utvecklas som person, träffa nya kompisar och lära sig väldigt mycket. Men vi vet också att det är något som känns skrämmande för många elever då pressen på höga betyg ökar och man möts av ett annorlunda studietempo än man kanske är van vid.  

För att förbereda eleverna i årskurs 9 för sina gymnasiestudier bjuder vi in till en digital föreläsning i studieteknik där Niklas Ericsson kommer ge handfasta tips i hur man klarar sina studier på bästa sätt. Niklas är fil.dr och legitimerad gymnasielärare i historia och har under många år undervisat i historia och studieteknik på Tibble Gymnasium och tidigare även vid Stockholms universitet. Han är även författare till bland annat boken Studieteknik – din guide till framgångsrika studier. Föreläsningen riktar sig till elever i årskurs 9 men vi välkomnar också vuxna att delta för att få inspiration i hur de kan stötta sina barn i studierna.

Föreläsningen äger rum tisdag 27 april kl17:00 och pågår i ca 30 minuter. Deltagandet sker via ett Microsoft teams möte där du kommer kunna ta del av föreläsningen samt ställa frågor i en chatt. Anmäl ditt intresse i länken nedan för att få inbjudan till det digitala mötet, samt en påminnelse inför föreläsningens start.

Anmäl dig här!