Rektor till Marina läroverket

Marina läroverket ingår i Cedergrenska AB som är en utbildningskoncern med flera gymnasieskolor, grundskolor, förskolor och yrkeshögskola. I en fantastisk miljö vid Stocksundet, där Stockholms skärgård möter Edsviken, ligger Marina läroverket i vackra  lokaler och med närhet till grönområden, idrottsanläggningar och goda kommunikationer. Skolans marina profil innefattar  utbildningsseglingar på skolfartyget Älva och undervisning både på skolans båtar och utbildningsfartyg samt skolans utbildningsannex  Idskär i Stockholms skärgård. Detta blir en viktig del av din vardag som skolledare på Marina läroverket. Genom vårt samarbete inom Cedergrenska har skolan tillgång till ett skolbibliotek med över 26 000 titlar, en stor teater med över 500  åskådarplatser och ett stort sportcenter med friidrottsanläggning, simbassäng, klättervägg och mycket mer.  Besök gärna skolans hemsida: www.marinalaroverket.se 

Marina läroverket söker en rektor då skolans nuvarande rektor, efter 18 års framgångsrik tjänstgöring på  skolan, går i pension. 

 

Om rollen 

Som skolledare har du väl dokumenterad kunskap om, och utövar både indirekt och direkt, ledarskap.  Du skapar förutsättningar för undervisning och lärande, t ex tid för lärarmöten och kollegialt lärande,  utvecklingsarbeten och struktur för ett systematiskt kvalitetsarbete. Som rektor leder du skolans  kärnprocess – undervisningen och lärandet – och visar stort engagemang bland annat genom din  ledningsgrupp. Som rektor verkar du för att det inom din organisation ges stora möjligheter för  återkoppling till lärarna vad gäller undervisning samt analyser av skolans kunskapsresultat. Det är viktigt  att skolans ledning ger ett professionellt stöd till lärarna, samtidigt som det står alldeles klart vilket ansvar  och vilka befogenheter lärarnas myndighetsutövande medför. Du är en tydlig ledare för både skolans  elever och vårdnadshavare. 

På Marina läroverket får du en central funktion i en gymnasieskola med en mycket kompetent  medarbetargrupp och studiemotiverade elever. Denna samlade resurs strävar ständigt efter att skolans  elever och medarbetare lyckas med skolans kärnuppdrag, så att alla utvecklas på bästa sätt i en trygg skola  med höga ambitioner. Som rektor på Marina läroverket rapporterar du till skolchefen. 

 

Kvalifikationer 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har dokumenterad och väl vitsordad  erfarenhet som skolledare. 

 

Utbildning 

• Pedagogisk utbildning 
• Rektorsutbildning – slutförd eller pågående

 

Kompetenser 

• Lärarlegitimation 
• Kompetenser inom skoljuridik 
• Dokumenterad arbetsmiljöutbildning 
• Mycket god kunskap om hur skolan som system fungerar 

 

Meriterande 

• Intresse för marin verksamhet och sjöfart 

 

Kort fakta om jobbet 

Omfattning: Heltid 
Varaktighet: Tillsvidare 
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning 
Sista ansökningsdag: 2020-11-02 
Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse. 

 

Ansökan och kontakt: 

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev, kopia på lärarlegitimation, dokument som styrker erfarenhet  från skolledning inom gymnasieskola samt referenslista. Skicka ansökan till jobbansokan@cedergrenska.se 

 

Håkan Söderström, Skolchef 
hakan.soderstrom@cedergrenska.se
073-661 27 03 

Lena Swanberg, Fackligt ombud (LR) 
lena.swanberg@klartskepp.se 

Arbetsgivare: 
Klart Skepp Marinteknik AB 
Stocksunds hamn 
182 78 Stocksund 
E-post: info@marinalaroverket.se