Tibble_kista_lowres-2922-e1629638970734.jpg

Samhällsvetenskap

Campus Kista

Samhällsvetenskapsprogrammet

På det samhällsvetenskapliga programmet läser vi om olika politiska system och ger dig nycklar för att bidra till att bygga ett mer rättvist samhälle.

Undervisningen utgår från begreppen demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö ur både ett svenskt och internationellt perspektiv. Vi lär oss att ifrågasätta och diskuterar om våra samhällen kan garantera en rättvis chans för alla och undersöker vad som krävs för att utrota fattigdom i världen 

NYHET! Nu kan du läsa vår profil Kriminologi på Samhällsvetenskapsprogrammet där du studerar kriminologiska teorier och fördjupar dina kunskaper i varför vissa människor begår brott. Profilen ingår i Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap.

Du får en bred utbildning som öppnar ett oändligt antal dörrar mot spännande yrken och högre studier. Med diskussioner, debatter, seminarier, rollspel och vetenskapliga fördjupningar som liknar de som du kommer möta när du läser vidare efter gymnasiet blir du väl förberedd för vidare studier på högskola eller universitet.  

Välkommen till Samhällsvetenskapsprogrammet!

 

Inriktningar

Samhällsvetenskap

Beteendevetenskap - Kriminologi

Antagningspoäng & median 

SAMHÄLLSVETENSKAP
Median: 245
Sista antagen: 225

BETEENDEVETENSKAP
Median: 227,5
Sista antagen: 227,5

Poängplan – PDF

Här kan du ladda ned en PDF för
den samlade poängplanen.

Ladda ner PDF

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare

Patrik Öhrstedt

Telefon: 076-696 54 48

@