Cedergrenska skolkoncernen

Den Cedergrenska skolkoncernen driver i dagsläget fyra gymnasieskolor i norra Stockholm. Utöver Tibble Campus Kista ingår systerskolan Tibble Campus Täby, Stockholms idrottsgymnasium och Marina läroverket under samma tak. Här finns många tillgångar som kan bidra till att skapa samarbeten, utveckla undervisning och ge inspiration till både elever och medarbetare.

Vi tror på gemenskap och vi vill skapa möjligheter att mötas och utvecklas tillsammans i nya och gamla grupper. Därmed ser vi till att alla skolor inom koncernen kan dra nytta av varandra för att göra studietiden till den bästa.

Undervisning

Våra lärare utbyter erfarenheter och idéer med varandra för att ge eleverna utbildning av högsta kvalitet, och vi kan med säkerhet erbjuda en varierad undervisning genom utbytet med de andra skolorna. Exempelvis har vi genomfört marinbiologiska expeditioner till havs med hjälp av de fina fartygen på Marina läroverket.

Studentbal

Vi vill se till att våra elever minns gymnasietiden som något utöver det vanliga. Därför ger vi eleverna möjlighet att arrangera studentbal på det Cedergrenska tornet i Stocksund. I den anrika byggnaden finns festsal, takterrass, kök och personal till förfogande för att skapa en kväll som man sent kommer glömma.

Cedergrenska dagen och Cedergrenska rodden

Cedergrenska dagen anordnas varje år i maj i Stocksunds hamn. Det är en dag full av aktiviteter där elever och personal från våra olika skolor får chansen att träffas och knyta kontakter. Under Cedergrenska dagen anordnas även den årliga Cedergrenska rodden nere i Stocksundet. Där ställer alla våra gymnasieskolor upp med ett elevlag och ett personallag och tävlar mot varandra i en ädel kamp.