Karin Saxén - Biträdande rektor

”Eftersom jag älskar att jobba med ungdomar var valet av yrke enkelt. Det känns som en ynnest att få vara med och stötta ungas lärande och personliga utveckling varje dag. Jag hade inte kunnat välja ett bättre jobb.”

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att få spendera dagarna med en massa härliga människor som lär mig nya saker varje dag. Det är lyxigt att omges av engagerade och duktiga kollegor och drivna, vetgiriga elever.

 

Har du drivit något projekt inom skolan som betytt extra mycket för dig?

Projektet att starta Tibble Campus Kista är det mest spännande jag har varit med på. Ett tidigare projekt som var väldigt givande var ett läsprojekt då vi läste Chimamanda Ngozi Adichies böcker Alla borde vara feminister och Brev till en nybliven förälder. Projektet skapade ett väldigt bra forum för diskussion, eftertanke och omtanke i klasserna. Det var häftigt att lyssna till kloka diskussioner kring viktiga frågor.


Vad betyder hållbarhet för dig?

För mig handlar det om att tänka till och tänka nytt. Att orka och våga förändra sig. Vi måste lyssna på omvärldens varningssignaler och sluta slösa och istället välja mer miljövänligt. Alla behöver göra sitt bästa för att vara med på omställningarna till ett hållbart samhälle.

 

Vad är det bästa med Tibble Gymnasium Campus Kista?

Du får en skola där du vågar tänka nytt och där vi kämpar för gemensamma mål. Tillsammans utvecklas vi och du får verktyg att kunna påverka samtiden och framtiden. Vi hjälper dig att gå från att vilja förändra till att kunna bidra med förändring!