Vanliga frågor om skolan

DET ÄR FÅ ELEVER ANTAGNA I MIN KLASS, KOMMER DET VARA SÅ SMÅ KLASSER?

Vi kommer att starta tre klasser till hösten, en klass i ekonomi där båda inriktningarna bildar en klass. Vi startar en klass i naturvetenskap där båda inriktningarna bildar en klass och en klass i Samhällsvetenskap där båda inriktningarna bildar den tredje klassen. Vår ambition är att vara strax över 20 elever i varje klass i höst. Vi vill såklart erbjuda plats på vår skola för så många som möjligt men är samtidigt måna om att eleverna som bildar en klass ska ligga på någorlunda jämna förkunskapsnivåer.

VAD INNEBÄR DET ATT ARBETA I PROJEKT?

Att du som elev får använda de kunskaper som du har inhämtat under kurserna i verkliga projekt där vi arbetar ämnesövergripande. Det betyder att vi i grupp går ut i verkligheten och undersöker något och sedan presenterar vi våra resultat, med målet att bidra till förändring. 

FINNS DET NÅGON ELEVHÄLSA?

Ja! På skolan finns kurator, skolsköterska, specialpedagog och studie- och yrkesvägledare.

KAN MAN FÅ EXTRA PLUGGHJÄLP?

Alla våra elever erbjuds extra plugghjälp i form av Studieforum, en schemalagd tid då alla lärare kommer vara tillgängliga vid något tillfälle varje vecka.

FÅR MAN EN DATOR ELLER IPAD?

Alla elever får en dator under studietiden på Tibble Gymnasium Campus Kista.

HUR HJÄLPER NI ELEVER MED SÄRSKILDA BEHOV?

Vi har en duktig specialpedagog som jobbar heltid hos oss. Hon samarbetar med elevhälsoteamet och hjälper elever med särskilda behov, just utifrån behov. Målet är alltid att eleven ska känna att den kan stå på egna ben i klassrummet och har de verktyg den behöver. Vi har självklart hjälpmedel såsom Inläsningstjänst, stavningsprogram mm. Specialpedagogen jobbar också med lärarna så att de får bra verktyg för sin undervisning, som hjälper hela klassen!

HUR KOMMER SCHEMAT SE UT?

Vi kommer ha ett blockschema med en längre lektion på förmiddagen och en längre lektion på eftermiddagen, med vissa undantag där det passar bättre med kortare lektionspass. Målet är att eleverna startar sina första lektioner vid ca klockan 9 och sluta runt klockan 15 de flesta dagarna med detta upplägg.

BEHÖVER JAG VARA OROLIG ÖVER ATT DET ÄR EN HELT NY SKOLA UTAN TESTADE ARBETSSÄTT?

Nej, det är en större koncern som står bakom satsningen i Kista vilket innebär en trygghet då vi har lärare, rutiner och många års erfarenheter med oss in i den nya skolan. Vi kommer vara en lite mindre skola i början men tror starkt på att växa inom de närmaste åren. Vi är självklart också redo att låta den här satsningen ta den tid som behövs för att växa och etablera sig.

BERÄTTA NÅGRA FÖR OCH NACKDELAR MED SKOLAN

Fördelar:
På Tibble Gymnasium Campus Kista har vi engagerade och kompetenta lärare som brinner för utbildning. Här får du en gymnasieutbildning av högsta kvalitet som förbereder dig för framtidens föränderliga arbetsmarknad. Du får kunskaper och färdigheter som efterfrågas i verkligheten. Alla våra program gör dig behörig att fortsätta dina studier på universitet och högskola. Eftersom det är en nystartad skola kommer ni som börjar till hösten vara de första eleverna på skolan. Det gör er till ambassadörer för skolan och vi kommer tillsammans kunna forma skolan och skapa framtida traditioner.

Nackdelar:
Alla personer har individuella behov och behöver olika saker för att få en sådan lyckad skolgång som möjligt. Därför är det alltid viktigt att tänka utifrån en själv när man väljer skola och fundera på vad som är rätt för just dig och vad du behöver.

FÖR VEM PASSAR SKOLAN?

Tibble Gymnasium Campus Kista passar dig som vill ha en utbildning av högsta kvalitet. Du gillar också att samarbeta i grupparbeten och tycker att det är spännande att få jobba med skarpa case i olika projekt. Skolan passar också dig som är kreativ och nyfiken på omvärlden.

VAR LIGGER SKOLAN, RESTID?

Skolan ligger i Kista Science city, på Isafjordsgatan 30B. Ungefär 10 minuter bort ligger Helenelund pendeltågsstation och 7 minuter bort ligger Kista galleria där både bussar och tunnelbana finns.
Tider från city:
Kista tunnelbanestation – 17 min
Helenelund pendeltågsstation – 13 min

FINNS DET NÅGON RESTAURANG?

Du som är elev på Tibble Gymnasium Campus Kista kommer äta lunch på restaurang Puur. Här serveras vällagad mat från grunden, flera måltidsalternativ och en stor salladsbuffé. Restaurangen ligger i KTHs byggnad Electrum, tvärs över vår innegårdLäs mer om restaurangen och se bilder här.

VAR KOMMER VI HA IDROTT?

Du som är elev på Tibble Gymnasium Campus Kista kommer att ha dina idrottslektioner i Actics nyrenoverade lokaler mitt i Ericsson-världen i Kista. Här finns fräsch idrottshall, simhall och gym. Vi kommer även använda Stockholms Stads inomhuslokal i Ärvingen, bara några hundra meter från skolan.  Läs mer om idrottsanläggningen och se bilder här.

VAD KAN MAN LÄSA FÖR SPRÅK?

Till hösten erbjuder vi spanska, franska och tyska att välja mellan som moderna språk. I framtiden kan andra språk tillkomma. Utöver detta finns alltid möjligheten att läsa modersmål.

FINNS DET NÅGOT BIBLIOTEK PÅ SKOLAN?

Vi kommer bygga upp ett skolbibliotek när skolan öppnar. Vi har en ganska stor mängd böcker med oss redan från början och det kommer att finnas en ansvarig personal. Samarbete med folkbiblioteket kommer också finnas och vi har redan ett gott samarbete med biblioteket på vår systerskola i Täby där alla våra elever kommer kunna låna böcker från.