Tove Skytt

Jag har världens bästa resesällskap!


Jag är lärare i svenska, religion och retorik samt undervisar i kursen Journalistik, media och information. Min väg till läraryrket har varit lång, men lika spännande som en tågresa. Man ser ju en del, som SJ brukar anföra! 

Jag började min karriär som journalist på en miljötidning, bytte spår och blev projektledare för ett samarbetsprojekt mellan Stockholms alla universitet och högskolor och stannade efter några år vid en station som PR-konsult på en PR-byrå i Stockholm. Men när jag stannat vid dessa olika hållplatser, så kändes det ändå tomt. Var det inte mer än så här?  Så när mitt andra barn föddes, gick jag tillbaka till centralstationen universitetet och började plugga igen. Ut kom jag som färdig lärare, och nu har jag jobbat på Tibble i snart sex år.

Att undervisa kombinerar alla de upp-sidor som mina tidigare yrken hade. Jag får skriva mycket, läsa mycket, lära mig nya saker varje dag, handleda vilsna tonåringar och dessutom se resultatet av mina och deras ansträngningar varje år! Att få träffa eleverna ger oerhört mycket energi. Allt ifrågasätts, och man tvingas se det mesta ur nya vinklar. Inte en dag är den andra lik. Vem vill inte ha det så på jobbet?  Därför är det nog troligt att läraryrket är min slutdestination, och varje elev är en ny trevlig medpassagerare!