Hannah Nilsson

Jag är lärare i svenska och engelska och har arbetat på Tibble sedan 2008.

När jag gick gymnasiet föreslog många att jag skulle bli lärare, men det var inte något jag själv ens hade funderat på och därför något jag avfärdade.  Efter engelskstudier på Karlstads universitet tänkte jag dock om och sökte lärarprogrammet. I engelska hade jag redan läst en kurs och svenska var det ämne jag tyckte bäst om, så ämneskombinationen var ett enkelt val och något jag verkligen inte ångrar. Jag har ett riktigt roligt och givande arbete!

Jag har alltid tyckt om språk (ja, även grammatik!) och jag läser mycket så att få chansen att arbeta med sådant som intresserar mig är självklart en viktig anledning till att jag trivs som lärare. En annan viktig faktor är alla möten och den variation mitt yrke innebär. Varje år får jag förmånen att möta massor av ungdomar och se dem utvecklas, både i mina ämnen och som personer. Jag har själv alltid ogillat att hålla presentationer så att pusha alla talrädda elever till att våga och lyckas är extra viktigt för mig.

Mitt mål är alltid att eleverna ska känna att de gjort sitt bästa och är nöjda över det de åstadkommit och kan jag dessutom dela med mig av mitt intresse för språket, så är lyckan gjord!