Cecilia Lindmark

Med siktet inställt på framtiden


Jag är lärare i matematik och fysik och har arbetat som det sedan 2006. Innan jag började arbeta på Tibble gymnasium var jag lärare på Naturprogrammet på Fryshusets gymnasium. Hela tiden har jag fått möjlighet att undervisa i båda mina ämnen. Eftersom alla elever studerar matematik är det ämnet det mest varierande, där får jag träffa elever från alla olika program, medan det bara är Natur- och Teknikelever som läser fysik.

Mina studier gjorde jag dels vid Umeå universitet och dels vid lärarhögskolan i Stockholm. I Umeå läste jag vid fysikerprogrammet, där tog jag alla mina matematik och fysikkurser. Sen bestämde jag mig för att avsluta mina studier i Stockholm och läste därför all min pedagogik där på lärarhögskolan.

Jag var tidigt säker på att det var lärare jag ville bli och känner fortfarande den härliga känslan som kommer av att få dela med mig av mina kunskaper och se på eleverna att de förstår och lär sig något helt nytt. Jag vill visa att matematik och fysik är mer än bara tråkiga formler, det är ett sätt att se på världen ur ett helt annat perspektiv. Mitt huvudmål är att utrusta eleverna för det som väntar när de i trean tar studenten från gymnasiet.