Informations- och medieteknik

Sverige behöver fler ingenjörer

Teknikprogrammet är högskoleförberedande och ger dig en bred behörighet till många universitets- och högskoleutbildningar. Yrken som teknikprogrammet förbereder särskilt bra för är ingenjör, IT- och datatekniker, programmerare, spelutvecklare, medicinsk tekniker, multimediatekniker, konstruktör, arkitekt eller formgivare.
Mycket av det mest spännande när det gäller dagens och framtidens teknikutveckling sker inom it-området. Därför har vi på Tibble valt att på Teknikprogrammet erbjuda inriktningen Informations- och medieteknik. Inriktningen ger dig kunskaper om och färdigheter i kommunikations-, informations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Inom programfördjupningen inriktar du dig särskilt på program- och spelutveckling.

STUDIERESAN

Det är viktigt att eleverna under utbildningen får uppleva hur teknikbranschen fungerar och att de får börja bygga sina kontaktnät med framtida arbetsgivare. Därför åker vi till ett europeiskt land och gör studiebesök på teknikföretag och it-mässor. I år besökte vi ifa-mässan i Berlin, en av världens största mässor för teknik och hemelektronik.
Där fick eleverna se och prova den senaste tekniken och de kommande nyheterna. Bland annat smarta glasögon och armbandsklockor, fitness band och den böjda TV´n. Eleverna fick också bekanta sig med det smarta hemmet. Förutom mässbesöket hann klassen även med mycket annat: Tekniska museet där vi studerade tyska uppfinningar. Två känslomässigt starka besök vid Checkpoint Charlie och vid koncentrationslägret Sachsenhausen. Resan avslutades med ett mycket intressant och uppskattat besök på Berlins akvarium/terrarium.