Teknik

TE

utveckla nya och kreativa lösningar för att möta framtiden

Teknikprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av den allra senaste teknikutvecklingen, särskilt inom informations- och medieteknik. Teknikprogrammet ger dig kunskaper om och färdigheter i teknik och den tekniska utvecklingen och lär dig hur tekniken samspelar med människor. Teknikprogrammets bas finns i ämnena teknik, fysik, kemi och matematik, ämnen som ger dig verktyg för att förstå, uttrycka och analysera tekniska sammanhang. Utbildningen har ett tydligt entreprenöriellt perspektiv och uppmuntrar dig att utveckla nya kreativa lösningar för att möta framtiden.

Poängplan

Här kan du se hela Teknikprogrammets poängplan

Läs mer

Kontakt

Programchef Katarina Molinari
08 - 5228 27 01
katarina.molinari@tibble.nu

Kontakta Katarina

Elevarbeten

Här presenteras exempel på elevarbeten som eleverna vid Teknikprogrammet har gjort.

 

Viktor Aronsson, Teknikprogrammet årskurs 2.
Under kursen Programmering 1 har Viktor arbetat med Java Skript och skapat datorspelet Hangman för den som vill lära sig engelska ord på ett roligt sätt.

Här kan du testa att spela Hangman. (Spelet gör sig bäst i Google Crome webbläsare)

Inriktningar

Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet ger dig kunskaper om och färdigheter i teknik och den tekniska utvecklingen samt belyser teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. I ämnena teknik, fysik och kemi ska eleverna undersöka, beskriva och systematisera olika egenskaper hos tekniska objekt och företeelser i naturen. Matematik är inom teknikområdet ett verktyg för att förstå, uttrycka och analysera sammanhang.

Läs mer