Medier, information & kommunikation

Inriktning Medier, Information & kommunikation

Den här inriktningen passar dig som har ett stort samhällsintresse och passion för att uttrycka dig genom bilder och skrift och som vill förstå hur människor lever och kommunicerar.

Här arbetar vi med verklighetsbaserade medieövningar. Vi ger dig verktygen för att kunna producera nyhetsmaterial och välja rätt medieplattform för att nå ut med ditt budskap. Du tränar också på att framställa visuell retorik och på hur du kommunicerar med olika målgrupp genom reklam, nyheter och livsstilsmedia. Lärarna är utbildade mediepedagoger med lång yrkeserfarenhet från reklam, foto, webbproduktion och journalistik. Undervisningen sker i våra studior, där du som elev har tillgång till modern medieutrustning.

Under utbildningen gör vi en reportageresa som utvecklar initiativförmåga, samarbetsförmåga och entreprenörsanda. De senaste åren har resan gått till London där dagarna har varit fyllda med intensivt reportagearbete i form av intervjuer, fotografering och redaktionsmöten. Hemma har det sedan blivit en tidning om London och resan.