Medier, information & kommunikation

För dig som har ett stort samhällsintresse och passion för att uttrycka dig genom bilder och skrift

Kommunikation handlat om att skapa relationer, om att skapa förståelse för det budskap som framförs och om att veta hur man bäst når ut till andra människor.


På medier, information och kommunikation arbetar vi med verklighetsbaserade medieövningar. Vi vill att du ska känna dig som en potentiell producent av mediahändelser och ger dig verktygen att välja rätt medieplattform för att nå ut med ditt budskap i världen. Vi lär dig visuell retorik samt i teori och praktik hur du når ut med bilder i t ex. reklam, nyheter och livsstilsmedia.

Du möter lärare som är utbildade mediepedagoger, som bland annat har forskat om lagbaserade onlinespel och har lång yrkeserfarenhet från reklam, foto, webbproduktion och journalistik. Medieundervisningen sker i våra studior, där du som elev har tillgång till modern medieutrustning och datorer. Vi tycker också att det är viktigt att du tidigt får kontakt med yrkesliv och högskolor genom studiebesök och praktikinslag. Medier, information och kommunikation förbereder dig på bästa sätt för att kunna ta ditt nästa steg inom media, till högskola.

Under utbildningen gör vi en reportageresa som utvecklar initiativförmåga, samarbetsförmåga och entreprenörsanda. De senaste åren har resan gått till London där dagarna har varit fyllda med intensivt reportagearbete i form av intervjuer, fotografering och redaktionsmöten. Hemma har det sedan blivit en tidning om London och resan.