Beteendevetenskap

Beteendevetenskap vänder sig till dig som är intresserad av människan och hennes beteende.

I dagens samhälle blir kunskaper inom psykologi och beteendevetenskaper allt viktigare och på beteendeinriktningen får du möta engagerade och erfarna lärare samt psykologer, forskare och representanter för olika trossamfund som föreläser inom sina specialområden. Inriktningen har också ett nära utbyte med universitet och högskola. Till exempel har våra elever möjlighet att ta högskolepoäng i ett samarbete med Filosofiska institutionen vid Stockholms universitet.

Du kommer att få arbeta med film- och kulturanalyser, delta i etiska diskussioner och få möjlighet att förstå etnicitetens betydelse och möjligheter. Efter dina tre år på inriktning Beteendevetenskap är du väl förberedd för livet och för fortsatta studier vid universitet och högskola.


Under utbildningen gör vi en resa där du får möjlighet att möta och studera andra kulturer och kulturmiljöer. De senaste åren har vi rest till Rom och Barcelona och haft utbyten med andra skolor. I mötet med människor från andra länder och kulturer får vi också syn på oss själva och förstår hur människor påverkas av sin omgivning.