Samhällsvetenskap

SA

Det här är programmet som tar dig rakt in i världshändelsernas centrum.

 Det här är programmet som tar dig till händelsernas centrum. Samhällsvetenskapsprogrammet på Tibble har en lång tradition och vi har byggt upp ett omfattande nätverk med kontakter i samhällslivet. I Tibbles korridorer är det inte ovanligt att du möter partiledare, mediepersonligheter eller ledande namn från den akademiska världen. Vi satsar också extra på studieteknik och att lära dig arbeta vetenskapligt.

Du kan välja mellan tre inriktningar:

  • Samhällsvetenskap
  • Beteendevetenskap
  • Medier, Information och Kommunikation

POÄNGPLAN

Här kan du se hela Samhällsvetenskapsprogrammets poängplan

Läs Mer

Kontakt

Programchef Andreas Franke
073 - 661 27 12
andreas.franke@tibble.nu

Kontakta Andreas

Inriktningar

Beteendevetenskap

Inriktning Beteendevetenskap vänder sig till dig som är intresserad av människan och hennes beteende. I dagens samhälle, i arbetsliv såväl som till vardags, blir kunskap inom psykologi allt viktigare. Du får på beteendeinriktningen möta inte bara engagerade och erfarna lärare utan också psykologer, forskare, företagsledare och representanter för olika trossamfund, som gästföreläser inom sina specialområden.

Läs mer

Juridik

Profilen Juridik vänder sig till dig som är intresserad av juridik och samhällsfrågor och har siktet inställt på högre studier i dessa ämnen.

Läs mer

Medier, information & kommunikation

För dig som har ett stort samhällsintresse och passion för att uttrycka dig genom bilder och skrift.

Läs mer

Samhällsvetenskap

På inriktningen Samhällsvetenskap får du fördjupa dig inom ämnen som Samhällsvetenskap, Historia och Internationella relationer. Du får också arbeta utifrån begreppen demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö i Sverige och övriga världen. Här på Tibble arbetar vi utifrån mottot samhället i klassrummet och klassrummet i samhället. Vi har ofta intressanta och aktuella gäster som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Vi fördjupar oss i verkligheten genom många studiebesök och på Tibble har vi sedan länge ett nära samarbete med universitet och högskolor.

Läs mer