Nationell idrottsutbildning - tennis

NATIONELL IDROTTSUTBILDNING (NIU) I TENNIS PÅ TIBBLE GYMNASIUM, REKOMMENDERAT AV SVENSKA TENNISFÖRBUNDET.

Med Nationell Idrottsutbildning (NIU) i tennis på Tibble Fristående Gymnasium, som är ett gymnasium med en hög akademisk ambitionsnivå, får du maximala möjligheter att kombinera studier och tennisträning. Möjligheten att välja den nationella idrottsutbildningen (NIU) i tennis gäller oavsett vilken tennisförening du tillhör.

Tennisutbildningen fokuserar på individuell utveckling av dig som tennisspelare där kvalificerad träningsverksamhet på skoltid kombineras med träning och tävling i den egna föreningen. Du får en gymnasie- och tennisutbildning av högsta kvalitet samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening.

När du väljer den nationella idrottsutbildningen (NIU) i tennis på Tibble Fristående Gymnasium får du möjlighet att, utöver träning i din egen klubb, träna med instruktörer från Näsbyparks tennisklubb tre pass i veckan på skoltid. 

Tennisutbildningen är öppen för de som väljer att studera på Tibble Fristående Gymnasium och går på Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi, Naturvetenskapsprogrammet inriktning natur och Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhälle och IHL - Idrott, Hälsa och Ledarskapsprogrammet.

NIU består av 400p, där nedanstående kurser ingår:

  • Idrottsspecialisering 1, 100p
  • Tränings- och tävlingslära 1, 100p
  • Idrottsspecialisering 2, 100p
  • Tränings- och tävlingslära 2, 100p

Läs mer
Läs mer om tennis på Tibble här.

Ansökan
Ansökningsblankett finns här. Skicka in din ansökan senast 1 december 2017.

 

Vid frågor, kontakta:
Göran Cumzelius
Skolansvarig Tibble gymnasium
0709 75 2912
goran.cumzelius@tibble.nu

Stefan Åslin
Ansvarig tränare Näsby Parks tennisklubb
0705-160329
stefan@nptk.se