Nationell idrottsutbildning - fotboll

NATIONELL IDROTTSUTBILDNING (NIU) I FOTBOLL PÅ TIBBLE GYMNASIUM, REKOMMENDERAT AV SVENSKA FOTBOLLSFÖRBUNDET.

Samarbetet mellan Tibble Gymnasium, AIK och Täby FK startade läsåret 2009-2010. Vi vänder oss till alla intresserade elever/spelare i norrort som vill satsa på fotboll.

Med Nationell Idrottsutbildning (NIU) i fotboll på Tibble Gymnasium, som är ett gymnasium med en hög akademisk ambitionsnivå, får du maximala möjligheter att kombinera studier och fotbollsträning. Möjligheten att välja den nationella idrottsutbildningen (NIU) i fotboll gäller oavsett vilken fotbollsförening du tillhör. 

Fotbollsutbildningen fokuserar på individuell utveckling av dig som spelare där kvalificerad träningsverksamhet på skoltid kombineras med träning i den egna föreningen och tävlingsmatcher på junior- eller seniornivå. Du får en gymnasie- och fotbollsutbildning av högsta kvalitet samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening.

När du väljer den nationella idrottsutbildningen (NIU) i fotboll på Tibble Gymnasium får du möjlighet att utöver träning i din egen klubb, träna med AIK och Täby FK tre pass i veckan på skoltid.
                        
Fotbollsutbildningen är öppen för de som väljer att studera på Tibble Gymnasium och går på Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi, Naturvetenskapsprogrammet inriktning natur och Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhälle och IHL - Idrott, Hälsa och Ledarskapsprogrammet.  

Vi följer Svenska Fotbollsförbundets studieplan för fotboll i gymnasieskolan. 

NIU består av 400p, där nedanstående kurser ingår:

  • Idrottsspecialisering 1, 100p
  • Tränings- och tävlingslära 1, 100p
  • Idrottsspecialisering 2, 100p
  • Tränings- och tävlingslära 2, 100p 

 

Provträning & Ansökan
Mer information och ansökningsblankett hittar du här: Info/provträning/ansökan  Skicka in din ansökan senast 1 december 2016 till: 

Göran Cumzelius
Tibble Gymnasim 
Attundavägen 1
183 22 Täby
eller skicka via e-post till Goran.cumzelius@tibble.nu

 

Vid frågor, kontakta:
Göran Cumzelius
Skolansvarig på Tibble 
08-522 828 50
0709-75 29 12  
Goran.cumzelius@tibble.nu

Martin Sundgren
Ansvarig tränare Täby FK
08-758 26 67
073-0369215
martin.sundgren@tabyfk.se


Michael nilsson
Tränare AIK  
070 778 8704
michael.nilsson@aik.se