Nationell idrottsutbildning - basket

NATIONELL IDROTTSUTBILDNING (NIU) I BASKET PÅ TIBBLE GYMNASIUM REKOMMENDERAT AV SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET

Tibble Fristående Gymnasium är ett gymnasium med en hög akademisk ambitionsnivå och en tydlig idrottsprofil med satsande elever i flertalet NIU-idrotter såsom basket, fotboll, simning, tennis, badminton, innebandy och truppgymnastik.

På NIU Basket får du därför maximala möjligheter att kombinera studier och basketträning. Möjligheten att välja den nationella idrottsutbildningen (NIU) i basket gäller oavsett vilken basketförening du tillhör.

Basketutbildningen fokuserar på individuell utveckling av dig som spelare där kvalificerad träningsverksamhet på skoltid kombineras med träning och matcher i den egna föreningen. Du får en gymnasie- och basketutbildning av högsta kvalitet samtidigt som du kan vara med och skapa kontinuerliga framgångar för din förening.

När du väljer den nationella idrottsutbildningen (NIU) i basket på Tibble Fristående Gymnasium får du möjlighet att, utöver träning i din egen klubb, träna med kvalificerade baskettränare tre pass i veckan på skoltid.

Basketutbildningen är öppen för de som väljer att studera på Tibble Fristående Gymnasium och går på Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi, Naturvetenskapsprogrammet inriktning natur och Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhälle och IHL - Idrott, Hälsa och Ledarskapsprogrammet.

NIU består av 400p, där nedanstående kurser ingår:

  • Idrottsspecialisering 1, 100p
  • Tränings- och tävlingslära 1, 100p
  • Idrottsspecialisering 2, 100p
  • Tränings- och tävlingslära 2, 100p

PROVTRÄNING
Tibble NIU Basket välkomnar intresserade spelare till provträningstillfälle, rundvandring och lunch fredag 17 november 2017.
Träning kl: 8:30-09:30, Tibble hall 5.
Information kl: 10:00 i Tibblehallens konferenssal.
Rundvandring 10:30.
Lunch kl 11:00.

Anmäl ditt deltagande genom att mejla till angelica.gabrielsson@tibble.nu, senast fredag 10 november 2017. Uppge namn, telefon, e–post, nuvarande klubb samt coach i anmälan.

 

Ansökan
Samtliga NIU-skolor i Stockholm har en gemensam ansökningsprocess som samordnas av Stockholms Basketbollförbund. Ansökan är öppen mellan 1/11-1/12 2017 och görs då via det här formuläret som även kommer att kunna hittas på de olika NIU-skolornas hemsidor samt hos www.basket.se/stockholm.

 

Vid frågor, kontakta:

Göran Cumzelius
Skolansvarig Tibble gymnasium
0709 75 2912
goran.cumzelius@tibble.nu

Angelica Gabrielsson
Ansvarig tränare Täby basket
0762 61 9556
angelica.gabrielsson@tibble.nu